Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Demonstranti a kritici protikoronavirových opatření se prošli Brnem

Na Zelném trhu se setkali kritici protikoronavirových opatření, shromáždění následoval pochod k brněnským soudům. Řečníci a pořadatelé ze sdružení Manifest.cz kritizovali krom roušek také rozhodnutí vlády i opozici a oznámili vznik nové liberálně pravicové strany Pravá svoboda a prosperita (PSP).

Dnes ve dvě hodiny se na Zelném trhu sešli odpůrci roušek a vládních opatření. Vstupy na náměstí obsadila policie a pořádkové jednotky, aby na setkání několika desítek lidí dohlížely. 

Na pódiu se stihli vystřídat zhruba čtyři řečníci, většina byla ze sdružení Manifest, mezi kterými byl i David Tesař, předseda sdružení. „Papaláši nám nařizují opatření, které sami nedodržují." zaznělo z podia z úst předsedy sdružení. „Manželka premiéra tráví čas v Dubaji, kde žádné náhubky nosit nemusí a užívá si hotelů a nakupuje v obchoďácích luxusní zboží,“ kritizoval Tesař.

Demonstranti pochodovali městem

Členové sdružení ještě stihli oznámit vznik nové politické strany Pravá svoboda a prosperita (PSP) a kandidaturu do Sněmovny. Poté byla demonstrace ropuštěna. Její účastníci se ale průvodem vydali k budově Krajského soudu, kde se zastavili a pokračovali ve vystoupení. 

Policie zasahovat nemusela

Pořadatelé a účastníci kritizovali vládní opatření a mluvčí z podia vyzývali k nenošení roušek. Policie několikrát vyzvala účastníky k opuštění prostoru, místo rozpuštění shromáždění ale průvod pokračoval v pochodu k Nejvyššímu správnímu soudu. Happening nesl název Máme toho dost!, pod stejným názvem se mají v březnu uskutečnit také akce v Kolíně, Českých Budějovicích a Kadani. Policie nijak důrazně zasahovat nemusela, událost se nesla v klidném duchu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Šárka Motyčková

Štítky Roušky, opatření, demonstrace, Brno, průvod, Zelný trh (Brno), policie, Poslanecká sněmovna ČR, Dubaj, Nejvyšší správní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Tojefuk

Stejně je to k ničemu.

Pondělí, 15. března 2021, 05:56Odpovědět

Demonstranti a kritici protikoronavirových opatření se prošli Brnem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.