Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnská radnice pošle na volnočasové aktivity více než 12 milionů

Brněnští radní plánují rozdělit více než dvanáct milionů korun celkem 374 projektům z oblasti kultury, sportu či vědy. Dostane se například na skauty, lesní školky či křesťanské spolky. Finanční injekci pro organizátory a provozovatele volnočasových aktivit ještě musí schválit zastupitelstvo.

Pro děti je důležité, aby svůj volný čas trávily smysluplně a tím se správně vyvíjely. Pozor by si na to rodiče měli dávat nyní, kdy v důsledku protiepidemických opatření jsou jejich ratolesti skoro pořád doma. „Jako každý rok město podpoří zájmová centra, skautská střediska, tábornické spolky a další organizátory volnočasových aktivit, aby mohli v letošním roce dále pokračovat ve své činnosti,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Pionýři i křesťanské spolky

Magistrát poskytne dotace projektům organizací z oblasti kultury, sportu, ochrany přírody, vědy a techniky a neopomene ani křesťanské spolky. „Pomoc směřuje také organizacím pracujícím se zdravotně či sociálně znevýhodněnou mládeží, mateřským centrům nebo lesním školkám. Rada města Brna doporučila rozdělit 12,170 milionu korun mezi 254 právnických a fyzických osob, které zajišťují nebo organizují zájmové kroužky a další aktivity,“ přiblížil náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Prostřednictvím svých regionálních rad podaly projekty celoměstského rozsahu například i spolky Junák a Pionýr, další žádosti vyplnily jednotlivá junácká střediska nebo pionýrské skupiny. Například Česká tábornická unie by ráda uspořádala společně s městem Brno Dětské dny uprostřed Evropy. O poskytnutí dotací rozhodnou zastupitelé na svém březnovém zasedání.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Brno, dotace, volnočasové aktivity, neziskové organizace, projekt, Markéta Vaňková, ODS, Petr Hladík, KDU-ČSL, Junák - český skaut, z. s., Česká tábornická unie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská radnice pošle na volnočasové aktivity více než 12 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.