Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Šlapanice řeší, co s uzavřením v okresech,část úřadu sídlí v Brně

Omezení volného pohybu mezi okresy, které podle pátečního nařízení vlády platí v České republice od pondělí, znepříjemní život například obyvatelům Šlapanic v okrese Brno-venkov. Část městského úřadu, například sociální odbor, totiž sídlí v Brně. Vedení města stráví víkend přípravou možných řešení, řekla ČTK jeho starostka Michaela Trněná.

S ohledem na zhoršující se epidemickou situaci lze na to podle Trněné nahlížet jako na výjimečný stav, ovšem pro obyvatele obcí spadajících do obvodu Šlapanic jako obce s rozšířenou působností to znamená komplikace. Obvod čítá zhruba 40 obcí.

„Úřad v Brně obsluhuje 70.000 obyvatel. Strávíme celý víkend přípravou toho, co bude možné vyřídit na úřadě ve Šlapanicích. Bude to hodně náročné, ale je to výjimečná situace a pokusíme se udělat maximum, abychom lidem vyšli vstříc. Bude to ale problém i obecně, protože od nás vyjíždí do Brna zhruba 70 procent obyvatel, jsme spojeni i městskou dopravou. V okolí je i několik vesnic, kdy nejbližší obchody jsou právě v Brně,“ řekla starostka.

Podle vládního nařízení mohou lidé cestovat mezi okresy do zaměstnání nebo například k lékaři. Při případné kontrole se musí prokázat příslušným potvrzením či čestným prohlášením.

Z nařízení je nesvá například Martina Sekaninová z Jaroměřic v Pardubickém kraji, které sousedí s Olomouckým a Jihomoravským krajem. "Každý týden dojíždím se svým čtyřměsíčním synem k fyzioterapeutce do Boskovic na Blanensku. S miminkem nemám čas ještě připravovat čestná prohlášení a nejet tam nepřipadá v úvahu," poznamenala.

Brněnský dopravní podnik, který zajíždí i na Brněnsko, zatím omezení spojů neplánuje. Květoslav Havlík, mluvčí společnosti Kordis, která na jižní Moravě koordinuje dopravu, ČTK sdělil, že rozhodnutí o úpravách spojů padne v pondělí. „Zatím se dá říct, že Jihomoravský kraj zváží omezení spojů zajišťujících dopravu pro děti do škol,“ uvedl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto slapanice.cz

Štítky Šlapanice, Brno, Doprava, Opatření, Vláda, Michaela Trněná, Česko, okres Brno-venkov, Jihomoravský kraj, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

"Nemám čas připravovat čestná prohlášení a nejet tam nepřichází v úvahu" Kolik času to tak může zabrat... 10minut? No proč to dělat snadně, když to jde složitě, možná i pokutička padne.

Neděle, 28. února 2021, 09:31Odpovědět

Šlapanice řeší, co s uzavřením v okresech,část úřadu sídlí v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.