Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chtěla jsem kamarádce dokázat, že dieta nemůže fungovat. Výsledek mě ohromil, rozhodla jsem se proto pomáhat druhým, říká poradkyně

PR článek

Trápila se hladem, sportovala, zhubnout se jí stejně nepodařilo. Kamarádka jí pak řekla o programu Cambridge Weight Plan. Metodě, která slaví úspěch už téměř čtyři desetiletí. Povedlo se. Úspěch Václavu Mášovou uchvátil natolik, že se rozhodla stát poradkyní a pomáhat druhým.

Světově úspěšný dietní program Cambridge Weight Plan, který vznikl pod vedením lékařů a pomáhá s redukcí váhy tisícům lidí po celém světě, mění název na The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan. Proč k tomu došlo?

Jedním z našich největších benefitů je osobní přístup ke klientovi – to znamená hubnutí pod dozorem zkušeného poradce. The 1:1 Diet symbolizuje úzký vztah poradce a klienta. Poradce je ten, který klienta provede na cestě za vysněnou postavou a během pravidelných schůzek a měření mu je podporou, motivací, ale i „hlídacím psem“ v období, kdy se začne vytrácet motivace.

Vy sama jste dost štíhlá, dokážete se vcítit a pochopit člověka, který bojuje s kily navíc?

Moc dobře! Sama jsem programem před pár lety prošla, jak vidíte úspěšně a stále si váhu držím. Po druhém dítěti se mi nedařilo zbavit se 10 kg navíc a i když jsem sportovala a trápila se hlady, špek na břiše nemizel.

O „sáčkové dietě, po které mizí tuky rychlostí blesku“, jsem poprvé slyšela od kamarádky, která řešila stejný problém s váhou. K tomuto druhu diety jsem byla neskutečně skeptická, ale kamarádka do toho šla, tak jsem si řekla, že to taky zkusím. A podvědomě si říkala, že aspoň všem dokážu, že to nemůže tak zázračně fungovat!  No a vidíte – výsledek mě tak ohromil, že jsem se rozhodla stát se poradcem a pomáhat v tomto boji i druhým. 

Takže jste se stala poradkyní, protože jste uvěřila, že je to zázračná dieta?

Na to jsem moc racionální člověk a jen tak něčemu neuvěřím. Přesvědčilo mě, až když jsem si vše pořádně nastudovala a zjistila, že program The 1:1 Diet je vyvinutý britskými lékaři a je opřený o výsledky mnohých lékařských studií. Je to komplexní program, kde nejde jenom o ztrátu nadbytečných kilogramů, ale je to celkovou změnu životního stylu - pomáhá osvojit si zdravé stravovací i pohybové a nastavit a udržet dobrou mentální a fyzickou kondici.

 

Proč si myslíte, že je poradce tak důležitý?

Zkoušeli jste si někdy dát předsevzetí, že od zítra začnete držet dietu? A jak dlouho vám to vydrželo? Není moc lidí, kteří si sami nastaví správnou formu diety, vydrží v ní až do vytoužené cílové váhy a tu si ještě dlouhodobě udrží. Poradce tohle všechno umí – změří složení vašeho těla na speciálním  přístroji (to znamená kolik procent z něj tvoří tuk, svalová hmota a voda) a po zohlednění dalších faktorů (zdravotní stav, obvyklá pohybová aktivita, náročnost zaměstnání) Vás zařadí do správného Kroku programu (The 1:1 Diet jich má celkem 6, přičemž každý Krok má přesně danou skladbu jídelníčku). A na pravidelných váženích vidí, jestli hubnete správně a bezpečně. Jestli vše dodržujete, nebo jestli podvádíte. Podle toho s Vámi pracuje dál – motivuje, povzbuzuje, ale občas i pokárá. Takový strážný anděl i hlídací pes v jednom.

Takové to „ve dvou se to lépe táhne“, to chápu. Ale nebude mě to taky stát dvojnásobně?

Když si spočítáte, kolik utratíte denně za tři jídla, svačinky, kafé a zákusek, tak nakonec zjistíte, že s The 1:1 Diet ušetříte. V programu The 1:1 Diet platíte pouze za komplexní jídla, které kupujete přímo u poradce a cena jedné porce jídla je 79 Kč (některé produkty stojí 85 Kč), takže za den zaplatíte v průměru pouze 237 Kč (záleží na vašem Kroku programu). Váš jídelníček bude kaloricky i výživově vyvážený a navíc vám odpadne starost s nákupem potravin a vymýšlením, co budete vařit! Co se týče konzultací s poradcem, vstupní je většinou zdarma (může se lišit u některých poradců) a následně za další platíte jen 50 Kč (Minimální cena konzultace je 50 Kč. Cena se může lišit, dle nadstavby certifikace konkrétního poradce). V mojí poradně je zdarma prvních pět konzultací.

Co vás na práci poradce baví nejvíc?

Asi nejvíc mě baví, když se s klientem loučím na konci programu . To totiž ode mne odchází úplně jiný člověk – člověk spokojený sám se sebou, pyšný na to, že to zvládl a odhodlaný si váhu udržet. A hlavně u žen je vidět, jak jim stoupne sebevědomí, jak rozkvetou…To mě opravdu baví!

Obezita – nejen estetický, ale hlavně zdravotní problém

Počet lidí s obezitou se celosvětově zvyšuje, a platí to samozřejmě i pro ČR, kde má v průměru víc jak polovina obyvatel problém s hmotností, z toho konkrétně 56% s nadváhou a 17% s obezitou. A je jasné, že se nejedná jen o estetický problém. Z nejnovějších studií zabývajících se průběhem onemocnění covid-19 jasně vyplývá, že obezita je jeden z potvrzených faktorů, které zásadně zhoršují průběh tohoto onemocnění a způsobují vyšší mortalitu. Podle odborníků je hlavním důvodem vážného průběhu onemocnění covid-19 u obézních zejména přítomnost dalších chorob, které s obezitou souvisejí. Těmi jsou především kardiovaskulární komplikace, cukrovka, vysoký krevní tlak a snížená funkce plic. Obezita souvisí i s tím, jak se virus dostane do těla. Virus napadá buňky tak, že se přichytí na receptory na povrchu určitých buněk. Na tukových buňkách se takové receptory vyskytují v hojném počtu, a vědci se proto domnívají, že kvůli tomu fungují jako „dobré hnízdo pro virus“. Zkusme se tedy poprat s aktuálním stavem co nejlépe a nedat chorobě COVID šanci i tím, že budeme dodržovat zásady zdravého životního stylu - racionální stravování, pohyb, odpočinek. Program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan představuje účinné, funkční, ověřené a dlouhodobé řešení nadváhy a obezity. Celý postup je volen na základě zdravotního stavu a úspěchy vidíme i v jeho zlepšení. Pokud i vy chcete řešit nadváhu nebo obezitu obraťte se na vyškolené poradce.
 

Viscerální tuk – řez břišní dutinou v oblasti pupku. 

SOUTĚŽ

Soutěžní otázka: co je to viscerální tuk?

Odpovězte na otázku a vyhrajte kompletní diagnostiku složení těla na přístroji InBody 270 v poradenském centru Brno-Lesná. Vyhrává prvních pět správných odpovědí!
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hubnutí, Cambridge Weight Plan, The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, vendy mášová, výživa, dieta, nadváha, Cambridge, nemoc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla jsem kamarádce dokázat, že dieta nemůže fungovat. Výsledek mě ohromil, rozhodla jsem se proto pomáhat druhým, říká poradkyně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.