Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nákupní dům Vysočina v Řečkovicích se dočká opravy

Po letech chátrání se nákupní centrum Vysočina v brněnské městské části Řečkovice dočká rekonstrukce. Místní potěší obchodní služby či nové byty. V souvislosti s opravami obchodního domu se zvýší také bezpečnost.

Obchodní centrum Vysočina se skládá ze čtyř budov, z nichž každá má jiného soukromého vlastníka. I to je jeden z důvodů, proč místo chátrá a lidé se bojí kolem něj za tmy procházet. „Je to takový místní dům duchů, opravu už potřebuje jako sůl,“ myslí si obyvatelka Brna Tereza Chrástecká.

V části, ve které byl dříve bowling, solárium či hračkářství, se vybudují obchody a díky plánované nástavbě také byty. Z bývalých nájemníků už tam nikdo nebydlí, dům je vyklizený. „Určitě bychom chtěli, aby se zvýšila estetická atraktivita i nabídka služeb. Těžko však budu soukromníkovi nařizovat, jaké obchody v centru mají být,“ sdělil starosta Řečkovic a Mokré hory Marek Viskot (ČSSD).

Městská část rekonstrukci zchátralého objektu vítá, má k ní však své připomínky. „Podali jsme ke stavebnímu úřadu námitku. Z parkoviště soukromého vlastníka by se totiž vyjíždělo přímo do přechodu pro chodce, který vede k základní škole. To ale neznamená, že bychom rekonstrukci domu nechtěli. Doufám, že námitky povedou k tomu, že vlastník se pokusí toto vyřešit,“ doplnil Viskot. Řešením by mohlo být přesunutí přechodu pro chodce nebo úprava výjezdové cesty z domu.

V dalších budovách ochodního objektu jsou nyní obchody s potravinami či drogerie a počítá se i s výstavbou supermarketu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská část Brno-Řečkovice a Mokrá hora,

Štítky Řečkovice, Brno, nákupní centrum, obchodní dům, rekonstrukce, dům, Kraj Vysočina, oprava, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní dům Vysočina v Řečkovicích se dočká opravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.