Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po "zamrzlém" Prýglu se dnes prohání bruslaři i kočárky, nebezpečné varují strážníci

Z ledu pryč, varují po celý dnešní den strážníci lidi na Brněnské přehradě. Po zamrzlé hladině se i přes opakovaná upozornění hlídek stále pohybuje stovka odvážlivců. Desítky bruslařů zamířily odpoledne i do mimořádně rizikové oblasti mezi Kozí horkou a Roklí, kde měla ještě v pátek tloušťka ledu okolo jednoho centimetru.

I když tam tloušťka ledu podle posledního měření z dnešního dne byla již pět centimetrů, tak je vstup na ledovou plochu stále mimořádně nebezpečný. Zvláště vzhledem k nevyzpytatelným vodním proudům. 

Přestože je pohyb po takto tenké zamrzlé hladině životu nebezpečný, na led vstupují bruslaři, pěší i rodiče s kočárky. Strážníci proto v lokalitě intenzivně informují veřejnost a o součinnost u přehrady požádali i státní policisty. Vstup na přírodní vodní plochy je na vlastní riziko. Prolomit se může i relativně silný led, protože ho mohou narušovat vodní proudy, bahenní plyny či vzestupy a poklesy hladiny,“ popisuje mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky Brno, Bruslení, Výstraha, Led, Rokle, Brněnská přehrada, Kozí horka, kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po "zamrzlém" Prýglu se dnes prohání bruslaři i kočárky, nebezpečné varují strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.