Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vodohospodáři jsou ve střehu, předvídají stoupání hladiny vody

S táním sněhu a přibývajícími srážkami se dá očekávat stoupání hladiny vody. Povodí Moravy proto zvyšuje odtok z nádrží a celou situaci hlídá i v terénu.

Vzhledem k očekávanému tání sněhu a srážkám předpokládají vodohospodáři stoupání hladiny na většině sledovaných toků. Aktuálně první stupeň povodňové aktivity evidují pracovníci povodí na Svratce, Jihlavě, Dyji a Moravské Sázavě. Vzedmutá voda se dá očekávat také na tocích v povodí Dyje a v podhůří Jeseníků.

Situaci monitorujeme také přímo v terénu. Sledujeme situaci na vodních tocích a naše technika je připravena zasáhnout v případě, že by na některých místech vznikaly překážky, které by mohly způsobit vylití vody z koryta, což by se mohlo týkat spíše drobných vodních toků,“ sdělil mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Některá problematická místa vodohospodáři moniturují již nyní preventivně. Například vodní nádrže Vír, Brno, Vranov, Mostiště a Nové Mlýny. Chtějí tak předejít tomu, aby nedošlo k vylití vody z koryta, což by zvednout hladinu v okolních tocích. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Povodí Moravy

Štítky povodí Moravy, voda, Morava, řeky, vodní nádrže, vodní hospodářství, Povodí Moravy (státní podnik), Dyje, Jihlava, Svratka, Moravská Sázava, Jeseníky, Brno, Vranov, Mostiště (hrad)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodohospodáři jsou ve střehu, předvídají stoupání hladiny vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.