Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odstartoval pátý ročník participativního rozpočtu Brna Dáme na vás, svůj nápad může přihlásit každý

PR článek

Dneškem začíná už páté kolo participativního rozpočtu pro Brno. Brňáci mohou přijít s nápady, které by město mohlo nějak obohatit. V minulých letech se například zrealizovala rozhledna na Holedné, gril v Novém Lískovci nebo tabule s odjezdy MHD v podchodu. Zapojit se může až do 15. května každý.

Už pátý ročník participativního rozpočtu Dáme na vás rozhodne o 35 milionech, které mohou Brňané rozdělit na realizaci svých vlastních nápadů. Až do 15. května můžou lidé přihlašovat své projekty přes jednoduchý online formulář a zlepšit tak veřejný prostor. 

Přispět nápadem může každý

Podat návrh na svůj projekt může každý obyvatel Brna, musí však splnit základní podmínky, které jsou ale velmi jednoduché. V případě nejaností se mohou obrátit na koordinátorky projektu, které všem s přípravou pomohou tak, aby dodržoval zásady. 

Samotný nápad musí být veřejně prospěšný, dále je nutné se vejít do finančního limitu tří milionů a zároveň nápady navrhovat tak, aby se daly realizovat na městském majetku,“ sdělil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný (Piráti) 

Návrh musí obsahovat minimálně tyto informace: název projektu, popis návrhu projektu a stručné shrnutí, veřejný přínos projektu, umístění projektu (nebo informaci o jeho nevázanosti na místo), předpokládanou finanční náročnost, kontakt na navrhovatele, tematický okruh projektu.

V minulých ročnících lidé vymysleli 134 návrhů na projekty, které splňovaly podmínky, dostaly se tak do výběru a mohly si získávat své sympatie u obyvatel Brna. Podle náměstka primátorky se loni dokonce podařilo získat rekord v počtu hlasujících. O nové podobě města hlasovalo v roce 2020 téměř 21 tisíc občanů. 

Lidé rozhodnou o vylepšení okolí

Díky participativnímu rozpočtu Dáme na vás vznikly v Brně skvělé věci. Mezi ně patří například altánek u Anthroposu, kam si lidé mohou přijít zatančit, dobrodružné hřiště Halda v Medlánkách, rozhledna na Holedné, příjemné grilovací místo v Novém Lískovci nebo obyvateli oceňovaná tabule s odjezdy MHD přímo v podchodu hlavního nádraží. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Participativní rozpočet Dáme na vás

Štítky Participativní rozpočet, Brno, rozpočet, projekt, Nový Lískovec, Tomáš Koláčný, Česká pirátská strana, Anthropos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartoval pátý ročník participativního rozpočtu Brna Dáme na vás, svůj nápad může přihlásit každý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.