Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Dáme na vás můžete rozhodnout o tom, jaké projekty se v Brně zrealizují

PR článek

Celý listopad opět můžete rozhodovat o tom, jaké projekty se v Brně budou od příštího roku realizovat. V Dáme na vás je letos přihlášeno 65 projektů. Ty se ve velkém finále utkají o vaše hlasy, které určí, jak se v Brně naloží s 33 miliony korun. Hlasování probíhá 1.–30. listopadu, a to na stránkách damenavas.brno.cz nebo brnoid.cz.

Participativní rozpočet města Brna běží od roku 2017 a za čtyři roky má za sebou množství zrealizovaných projektů a další v realizaci. Jedná se o projekty v širokém spektru zájmu, od dětských hřišť a sportovišť přes cyklostezky až po komunitní nebo ekologické projekty. Jedno mají však společné: jsou to projekty od Brňanů pro Brňany.

Participativní rozpočet je způsob, jakým mohou občané přímo rozhodovat o části městského rozpočtu. Máte prostě dobrý nápad, co kdekoliv v Brně zlepšit a co bude k užitku široké veřejnosti, tak jej přihlásíte do Dáme na vás! O vítězných nápadech pak hlasují znovu Brňáci. V galerii projektů na webu Dáme na vás se můžete seznámit s letošními finálovými projekty a během celého listopadu hlasovat pro ty, které se vám líbí. Mrkněte do galerie projektů na webu damenavas.brno.cz; zaručeně tu i vy najdete nápad, který chcete v Brně vidět hotový.

Dáme na vás vylepšuje a pomáhá

Nejpřesvědčivější známkou toho, že participativní rozpočet smysluplně funguje a pomáhá lidem, jsou právě zrealizované projekty. V dětské nemocnici už běží první aktivity k projektu Onkologicky léčené děti v Brně: fyzioterapie, muzikoterapie, rehabilitační cvičení, jóga, výživové a psychologické poradenství. V souvislosti s nastalou pandemií byly rodinám pořízeny kvalitní ochranné pomůcky.

V oboře Holedná se aktuálně k nebi vztyčuje rozhledna, která bude nejvyšší v celém Brně. 


Na konci září se s navrhovatelem a zástupci města Brna slavnostně přestřihla páska tabulí v podchodu Hlavasu. Park na Sadové je už zpřístupněný veřejnosti a děti si na něm od léta vesele hrají, přibude sem ale ještě jeden herní prvek: vyhlídková věž s dalekohledem.

Park na Sadové

Pumptrack pod Pekárnou už se doslova vyrýsoval, terén je vymodelovaný a brzy se bude pokládat povrch. Další pumptrack, tentokrát na Vinohradech, postaví švýcarská firma Think & Build Velosolutions GmbH, která realizuje nejlepší pumptrackové dráhy po celém světě.  

Pumptrack pod Pekárnou

Otevření se blíží Knihovna – pulzující křižovatka Starého Brna, Industriální naučná stezka u řeky Svitavy nebo Dětské hřiště s kavárnou v areálu Bzzzukot v Židenicích, kde se mají co nevidět instalovat kontejnery, ze kterých bude kavárna.
Máte jedinečnou příležitost rozhodnout, které nápady se přiřadí k těm, co už Brňanům život zpříjemňují nebo usnadňují.

Hlasování probíhá 1.–30. listopadu, nepropásněte jej!  

Knihovna – pulzující křižovatka Starého Brna

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dáme na vás, participativní rozpočet, projekty, veřejnost, hlasování, Brno, projekt, Staré Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dáme na vás můžete rozhodnout o tom, jaké projekty se v Brně zrealizují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.