Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Bystrci vyroste nová školka pro 84 dětí s jídelnou, hřištěm i zelenou střechou

V Bystrci v ulici Nad Dědinou bude nová školka. Výstavba bude stát téměř 58 milionů, součástí areálu bude i jídelna a dětské hřiště. Do třech tříd se dostane víc než osmdesát dětí. Se stavbou by se mělo začít letos na podzim.

Plánovaná mateřská škola se začne stavět už letos na podzim a místo v ní najde 84 dětí. školka bude mít dvě patra, jídelnu, kam budou děti chodit na obědy a přesnídávky a celou budovu zakryje zelená střecha.

Areál dotvoří zahrada s hřištěm, pískovištěm, prolézačkami, houpačkami a dalšími hracími prvky. Počítá se i s parkovištěm. V budově školky se plánuje klimatizace a tělocvična o ploše 126 m2, kde budou probíhat i zájmové kroužky pro děti nebo besídky pro rodiče“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Předpokládané původní náklady: 57 800 000 korun vč. DPH

Zatím odsouhlasená spoluúčast městské části Brno-Bystrc na projektovou dokumentaci je 1 990 000 korun. „O další finanční spoluúčasti spojené s rozšířením původního zadání bude jednat rada a zastupitelstvo městské části Brno-Bystrc na nejbližším zasedání,“ doplnil místostarosta městské části Brno-Bystrc Vladimír Vetchý.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky školka, Bystrc, brno, děti, jídelna, městská část, Jaroslav Suchý, Vladimír Vetchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bystrci vyroste nová školka pro 84 dětí s jídelnou, hřištěm i zelenou střechou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.