Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Inspektoři našli v toustovém chlebu z Polska kovové střepiny

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) varují před nebezpečným toustovým chlebem z Polska. V kontrolovaném vzorku totiž našli velké množství kovových střepin.

Inspekce varuje spotřebitele před nebezpečným chlebem šarže DAN CAKE Toast bread wholegrain – chléb toustový pšeničný s celozrnnou moukou, krájený, v balení 500g, datum minimální trvanlivosti: 20.03.2021, výrobce: Dan Cake Polonia Sp. z o.o., ul. Transportowców 15, 32-500 Chrzanów, Polsko.

„Na základě hodnocení po otevření plastového obalu byla potravina vyhodnocena jako nebezpečná, protože chléb obsahoval větší množství ostrých kovových střepů. Kontrolovaná osoba tak porušila čl. 14 odst. 1 nařízení 178/2002, který stanoví, že potravina nesmí být uvedena na trh, není-li bezpečná," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspektoři zjistili bbezpečný chléb v provozovně Potraviny ‐ Thi Mai Huong Nguyen v Hovoranech na Hodonínsku a výrobek nařídili okamžitě stáhnout z trhu.

„Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o potravinu vyrobenou v zahraničí, SZPI vložila informaci do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF a umožnila tak došetření v zemi původu," dodal Kopřiva. Inspekce tak důrazně varuje všechny, kdo mají chléb této šarže doma, aby ho vyhodili a rozhodně nekonzumovali. „S kontrolovanou osobou zahájí SZPI správní řízení o uložení pokuty," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky szpi, chkléb, Polsko, kovové střepiny, inspekce, chléb, Státní potravinářská inspekce, jídlo, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, okres Hodonín, Hovorany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Inspektoři našli v toustovém chlebu z Polska kovové střepiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.