Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město chce opravit skokanskou věž v plaveckém stadionu za Lužánkami

Rada města zvažuje opravit skokanskou věž, která stojí u bazénu v plaveckém stadionu za Lužánkami. Rekonstrukce můstku by mohla být začleněna do celkové modernizace areálu. Na projekt požádá dotaci z programu Regionální sportovní infrastruktura 2020-2024.

Město uvažuje, že by k celkové rekonstrukci a výstavbě 25 metrového bazénu v plaveckém stadionu za Lužánkami připojilo také opravu skokanských můstků a věže. 

Provozovatel zařízení, jímž je městská společnost Starez-Sport, vypracoval projekt na rekonstrukci věže a modernizaci můstků. Následně jsme prověřili, že se na tento typ investice vztahuje dotační titul Národní sportovní agentury, a na dnešní schůzi jsme schválili podání žádosti,“ přiblížila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Oprava vyjde na 10 a půl milionu, 7 milionů pokryje dotace

Součást projektu bude i demontáž výtahu. Podle města je výtah dlouhodobě nevyužíván, a proto postrádá v areálu význam. Naopak opravenou věž pak budou moci využívat i skokanské tandemy, což momentálně není možné.

Celkové náklady na realizaci projektu se předpokládají ve výši 10 428 391 korun. Dotace by mohla být uznána ve výši 7 milionů korun, zbytek by doplatilo město. Na samotné práce již máme stavební povolení, začít by mohly příští rok,“ doplnil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brno.cz | Zdroj S použitím TZ

Štítky Brno, skokánek, město, nový, oprava, rekonstrukce, Lužánky, projekt, dotace, Národní sportovní agentura, Markéta Vaňková, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce opravit skokanskou věž v plaveckém stadionu za Lužánkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.