Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči často vyjíždí zachraňovat přimrzlé labutě, ptáci ale obvykle pomoc nepotřebují

Lidé pravidelně každou zimu často volají hasiče, aby pomohli přimrzlým labutím na vodní hladině. To se však stává velmi zřídka. Zatím ale led téměř nepotkáme, i tak se ale hasiči připravují na následující zimní období.

Na tísňovou linku pravidelně volají lidé, kteří prosí hasiče o záchranu přimrzlých labutí, kachen a jiných opeřenců na ledových plochách. Letos je zima zatím velmi mírná a hasiči tak nemuseli tyto události řešit.

S přituhující zimou se ale objevují podobné telefonáty, jako například i včera před polednem. To břeclavští hasiči vyjížděli na záchranu jedné takové přimrzlé labutě nedaleko Lanžhota. Po příjezdu a vstupu na led ale zjistili, že pták se má volně k pohybu, z ledu se zvedl a odešel. Poté labuť zamávala křídly a odletěla.

„Naše jednotky jsou i nadále připraveny vyjíždět k záchraně lidí a zvířat na vodních hladinách. V případě labutí však ve většině případů záchrana není nutná. Zvířata na hladině odpočívají a šetří energii. Pokud by lidé měli podezření, můžou zkusit opeřence vyplašit a zjistit, zda odletí." uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hzs jmk

Štítky Labuť, hasiči, jmk, záchrana, zima, ptáci, Lanžhot, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči často vyjíždí zachraňovat přimrzlé labutě, ptáci ale obvykle pomoc nepotřebují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.