Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno pošle 15 milionů na sociální a zdravotní služby. Peníze půjdou na novou sanitku nebo hospicovou péči

Na prvním lednovém zasedání se brněnští radní shodli na příspěvku, který poputuje na pomoc sociálním a zdravotnickým organizacím. Zastupitelé teď budou rozhodovat o přidělení patnáctimilionové dotace třiceti projektům. Mezi nimi je i několik hospiců či projekt náramků pro pacienty s epilepsií či Alzheimerem.

Konkrétně jsme se dnes zabývali programy, které jsou určené pro poskytovatele zdravotnických, prorodinných a proseniorských služeb, dále pro neformální pečovatele a na prevenci domácího násilí. Navržené dotace dosahují výše 15,12 milionu Kč. Ty se rozdělí mezi 30 projektů, které připravuje 17 organizací,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Finance obdrží například tyto organizace: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Diecézní charita Brno, SPONDEA, NADĚJE, Betánie – Křesťanská pomoc, Centrum pro rodinu a sociální péči nebo Hospic sv. Alžběty.

Nejvíce peněz by měla čerpat Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, která na pořízení nové sanitky dostane 4 miliony korun. 

Částkou 900 tisíc korun chceme podpořit Nadační fond Neurosmart, přesněji druhou fázi pilotního projektu dohledového a asistenčního senzoru. Tento náramek by mohl usnadnit život lidem s různými onemocněními. Už byl vyzkoušen u pacientů s epilepsií a Alzheimerovou chorobou. Ve druhé pilotní části projektu se počítá s testováním náramků u lidí s Parkinsonovou chorobou a anafylaxí,“ přiblížil Petr Hladík.

Podpory se dočká i hospicová péče. Diecézní chatita v Brně obdrží od města dotaci na podporu chodu Domácího hospicu svaté Lucie, která dosáhne výše 810 tisíc korun. Brno také podpoří Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa, na kterou směřuje 1, 44 milionu. Hospic svaté Alžběty pak získá 1,08 milionu korun na lůžkovou péči a na domácí péči město přispěje 1,62 milionu korun. 

Schvalovat příspěvky by mělo Zastupitelstvo města Brna na svém dalším zasedání. 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj S použitím TZ

Štítky Hospic, dotace, Brno, peníze, projekt, náramek, Petr Hladík, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Betánie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno pošle 15 milionů na sociální a zdravotní služby. Peníze půjdou na novou sanitku nebo hospicovou péči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.