Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnská poradna nabízí bezplatnou pomoc lidem závislým na návykových látkách. Ozvat se mohou i příbuzní

Kdokoliv závislý na legálních i nelegálních návykových látkách se může nyní obrátit na bezplatnou internetovou poradnu tzv. peer konzultantů organizace Renadi, o.p.s. Poradna slouží od 1. prosince všem, kteří se nacházejí v obtížné situaci a chtějí pomoc hledat prostřednictvím internetu, ale z nějakého důvodu nechtějí či nemohou komunikovat jiným způsobem. Ozvat se mohou také lidé závislostí ohrožení nebo příbuzní a blízcí těchto osob. 

Internetovou poradnu Renadi vedou peer konzultanti, tedy lidé se zkušeností. Každý bez rozdílu věku, pohlaví nebo společenského postavení se může se svým problémem poradit přímo s těmi, kteří si sami prošli závislostí na legálních látkách, mezi které řadíme alkohol, léky a hazardní hraní, tak i těch nelegálních. Poradna je určena těm, kteří se nachází v krizové nebo obtížné situaci a současně upřednostňují kontakt s peer konzultantem. Ten následně pomáhá uživateli se zorientovat ve své situaci, nasměrovat k dalšímu řešení a návštěvě služeb. V případě potřeby také poskytuje informace z oblasti závislostí. 

Na poradnu se mohou obrátit i blízcí a příbuzní

Prostřednictvím emailu se mohou ozvat také lidé, kteří se cítí závislostí ohrožení nebo blízcí a příbuzní osob se závislostí. „Tato služba je další možností, jak se s námi spojit a začít řešit případné problémy včas, navíc s lidmi, kteří podobnou zkušeností sami prošli. Služba nemůže plnohodnotně nahradit přímý kontakt s pracovníkem. Proto může být lepší, když se posléze spojíme telefonicky nebo ještě lépe osobně. Pokud to samozřejmě situace dovolí,” říká Tereza Janačíková Nováková, odborná garantka Renadi. Odpověď na email je uživateli garantována do 10 dnů. Na naléhavé dotazy se pracovníci poradny snaží odpovědět co nejdříve. 

Poradna nemůže sloužit jako klasická krizová intervence v naléhavé situaci. vzhledem k časovému odstupu mezi otázkou a odpovědí i k omezenému množství informací o uživateli. Pracovníci poradny každý dotaz respektují a berou vážně, nešíří důvěrné informace a nevyvíjí na uživatele žádný nátlak. Služba internetové poradny je poskytována zdarma přes email poradna@renadi.cz. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky renadi, závislost, omamné látky, poradna, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská poradna nabízí bezplatnou pomoc lidem závislým na návykových látkách. Ozvat se mohou i příbuzní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.