Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Brno má svou vlastní vánoční koledu! A k tomu videoklip kouzelného zasněženého města

Brno má svou vlastní koledu! A k tomu nádherný videoklip z dílny mladé brněnské kreativní agentury NOX media. K jeho natáčení využili tvůrci prozatím jediný den letošní zimy, kdy v Brně napadl sníh. Video doprovází novou vánoční píseň Filharmonie Brno, kterou zájemci najdou v neděli v multimediálním adventním kalendáři na webu filharmonie, případně na facebooku a instagramu.

Videoklip zachycuje zasněžené předvánoční Brno v noci ze 3. na 4. prosince. „Jeho natáčení bylo poněkud dobrodružné, sníh byl totiž ve městě jediný den, hned jsme toho využili a natáčeli od odpoledne do čtyř hodin do rána následujícího dne," uvedla ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová.

„Věděli jsme, že to může být zároveň poslední den, kdy se v Brně sejde sněhová nadílka s atmosférou vánočních trhů. Přetáčení nepřišlo v úvahu. Ale to nám nevadilo, zvykli jsme si pracovat pod tlakem. S výsledkem jsme spokojeni," prozradil jeden z hlavních tvůrců videa a zakladatel NOX media Vojtěch Kába.

Hudbu ke koledě Za Brnem kometa složil Petr Jirák, který je tubistou filharmonie. Otextoval ji Pavel Krajčírovič.

Hudební doprovod natáčel orchestr Filharmonie Brno pod taktovkou Dennise Russella Daviese. Zpívají členky sboru Kantiléna, který působí při filharmonii. „Kantiléna nahrávala na osmkrát, po pěti zpěvačkách, vše v Besedním domě," popsala Konečná.

Letošní koleda není prvním vánočním dílem z dílny NOX media ve spolupráci s brněnskou filharmonií. V roce 2018 fanoušky například potěšilo minimalistické pojetí a vánoční pozdrav skladbou Tichá noc.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filharmonie Brno

Štítky filharmonie brno, koleda, video, vánoce, za brnem kometa, Brno, vánoční koledy, videoklip, Facebook, Instagram, Dennis Russell Davies, Besední dům, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brno má svou vlastní vánoční koledu! A k tomu videoklip kouzelného zasněženého města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.