Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město opravilo bytový dům na Podnásepní pro mladé rodiny, v jednom bytě bude bydlet strážník

V bytovém domě na Podnásepní vzniklo 23 bytů od garsonek až po 3+1, které budou sloužit jako startovací byty pro mladé rodiny. Deset jednotek bude sloužit jako sociální byty, město na jejich opravu získalo dotaci. Dvanáct bytů bude nabídnuto mladým párům a rodinám, jeden by město rádo obsadilo městským strážníkem, aby dohlížel na pořádek.

Konzultoval jsem již tento postup s ředitelem Městské policie, který bude možnost nájmu prezentovat strážníkům. Věřím, že o byt se sníženým nájemným, které činí 61,54 Kč/m2/měsíc, bude zájem a v domě bude klid a pořádek,“ řekl náměstek primátorky pro oblast bydlení a správy majetku Jiří Oliva. 

Kolaudace by měla proběhnout v první půlce ledna a hlásit se mohou zájemci od konce prosince. „O startovací byty se budou zájemci moci přihlásit od 21. 12. 2020 do 24. 1. 2021, losování by tedy mělo proběhnout začátkem února,“ dodal Jiří Oliva. Informace o probíhajícím výběrovém řízení jsou vždy zveřejněny na webových stránkách

Dům na Podnásepní má pět pater a město jej opravovalo od loňského října. Dům dostal novou půdní vestavbu a výtah, ve dvoře pak přibyla zeleň i posezení pro budoucí obyvatele. Město do domu investovalo 63 milionů korun s DPH, 12 milionů korun pak pokryla dotace z IROP na sociální byty. 

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz | Zdroj S použitím TZ

Štítky Sociální byt, brno, nájem, startovací byt, rodina, dům, Jiří Oliva, bytový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nitra Maxov

Chudák strážník...

Pátek, 18. prosince 2020, 07:05Odpovědět

Město opravilo bytový dům na Podnásepní pro mladé rodiny, v jednom bytě bude bydlet strážník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.