Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nemůžu otěhotnět aneb Co dělat, abychom byli příští rok u stromečku tři

PR článek

Blíží se nejkrásnější svátky v roce. Právě o Vánocích můžeme být svědky upřímné dětské radosti z dárků, světýlek a někdy i sněhu. Chtěli byste miminko, ale zatím jste u stromečku sami dva? Nevěšte hlavu, příští Vánoce může být všechno jinak. Pomoci mohou změna životního stylu, méně stresu i kliniky asistované reprodukce.

Cukroví napečeno aneb jak jídlo ovlivňuje plodnost

U jídla i na Vánoce platí známé heslo: všeho s mírou. Ne nadarmo se říká, že pokud budeme jíst do polosyta a pít do polopita, dožijeme se dlouhá léta. Nejen, že se možná dožijeme vyššího věku, ale hlavně bude naše tělo zdravější a bude lépe fungovat. O Vánocích do našeho jídelníčku kromě jiného přibyde i cukroví. Pokud však dlouhodobě přijímáte velké množství „umělých sacharidů“, které jsou obsaženy v bílém pečivu, těstovinách, slazených nápojích nebo právě ve sladkostech, mohou vysoké hladiny krevního cukru narušovat působení pohlavního hormonu – estrogenu. To může rozvrátit menstruační cyklus, případně i zastavit ovulaci. Jeden dva perníčky u pohádky samozřejmě nejsou problém. Pokud ale potřebujete něco zobat v průběhu celého dne, zkuste si místo nich do misky nasypat oříšky či sušené ovoce. „Přírodní sacharidy“, které jsou mimo jiné obsažené také v celozrnném pečivu, fazolích, ovoci, bramborách nebo zelenině, mohou tělu pomoci se připravit na příchod miminka.

Repromeda je klinika reprodukční medicíny a preimplantační genetické diagnostiky sídlící v Brně a Ostravě. Patří mezi naprostou špičku v oboru v ČR. Od založení pomohla k narození více jak 5000 zdravých dětí. Cílem kliniky je, aby asistovaná reprodukce úspěšně pomáhala stále více párům. Klinika si zakládá na vysoké odbornosti a dbá na diskrétnost, lidskost, vstřícnost.

Pokud se stále nedaří

Na zdravý životní styl jste s partnerem najeli už před časem, poradili jste se s gynekologem a po roce snažení se stále nic nezměnilo? Zřejmě je čas obrátit se na reprodukční kliniku. Pokud je vám více než 33, je vhodné tento krok udělat už po půl roce snažení. Nebojte se, nejste v tom sami. Neplodnost se v České republice týká přibližně 15 % párů. Metody asistované reprodukce však v dnešní době dokáží pomoci většině z nich. Nejdříve je ale potřeba začít s hledáním příčin. Ke každému páru je potřeba přistupovat individuálně. Kombinace příčin a faktorů neplodnosti se totiž u každého liší. První krok však bývá zpravidla stejný, a to stanovení spermiogramu u muže a absolvování femme testu u ženy. Spermiogram není nic složitého, stačí dva až tři dny pohlavní abstinence a proslulý kelímek. Ze vzorku je následně vyšetřen objem spermatu, jeho pH, zkapalnění a stanoven počet, pohyblivost a tvar spermií. Femme test zase umožňuje vyšetřit ženské pohlavní hormony z krve a odhalit zásobu vajíček. 

Pohoda a nohy v teple

Zásadním faktorem, který ovlivňuje úspěch otěhotnění je psychika. Zapomeňte proto na předvánoční shon a nalaďte se na pohodovou vlnu. Svět se nezboří, když nebudete mít vyzdobený každý kout, umytá všechna okna a pro každého rovnou celou sadu dárků. Raději si uvařte dobrý čaj, zabalte se do deky a začtěte se do vaší oblíbené knížky. Můžete také proniknout do tajů bylinné terapie či zkusit dlouho odkládané cvičení. Nezapomínejte ani na pohyb na čerstvém vzduchu, a proto i o Vánocích vyrazte na procházku, zabruslit si na kluziště či za jinou zábavou. Zkuste se však vyhnout věcem, které organismus zatěžují, jako je větší množství alkoholu a kávy, kouření či jiné návykové látky. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky repromeda, těhotenství, asistovaná reprodukce, Vánoce, klinika, Česko, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemůžu otěhotnět aneb Co dělat, abychom byli příští rok u stromečku tři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.