Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město buduje dětem bezpečné cesty do školy, díky odkupu pozemku vznikne nový chodník

Rada města navrhla zastupitelům odkoupit pozemek na ulici Langrova, který je momentálně v soukromém vlastnictví. Po odkupu bude moci město vybudovat chodníky pro děti, aby mohly bezpečně chodit do školy. S projektem by se mělo do dvou let.

Plánujeme v ulici Langrova vybudovat nový chodník, který se napojí na stávající. Součástí projektu je i úprava existujícího přechodu pro chodce, který vede přes Langrovu nedaleko křižovatky s Tilhonovou. Zahájení prací předpokládáme v období 2021–2022,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík. 

Stavbu by Brno mělo realizovat jako součást projektu Bezpečná cesta do škol. Jeho cílem je co nejbezpečnější cesta do škol a školek. Stavba by měla být provedena na pozemku, který zatím vlastní soukromý majitel. Ten ale s odkupem pozemku souhlasil a schválil i kupní smlouvu, podle které budou dva metry čtvereční město stát 4 tisíce korun. Radní projekt schválili, nyní se čeká ještě na zastupitelstvo.

Dále je v řešení 37 m2 pozemků od SVJ a 24 m2 od dalších fyzických osob. I tyto pozemky jsou pro stavbu chodníku nezbytné. Po dokončení výkupů pozemků bude požádáno o stavební povolení. Poté bude možné začít s budováním nového chodníku, který poskytne nejen dětem bezpečný prostor pro procházení,“ řekl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Suchý. 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj S použitím TZ

Štítky Děti, Brno, škola, bezpečí, město. Zastupitelstvo, pozemek, chodník, projekt, Petr Hladík, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město buduje dětem bezpečné cesty do školy, díky odkupu pozemku vznikne nový chodník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.