Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Brno nepotřebuje sjezdovku. Nadšenec do skialpinismu sjel brněnský lom Hády

Jižní Morava je vyhlášeným regionem krásných památek, prvotřídního vína a zajímavých výletů. Kvůli své geografické poloze a absenci vyšších pohoří se však mezi zážitky, kvůli kterým člověk vyrazí na jih Moravy, většinou nepočítá lyžování. Tedy pokud nejste Tomáš Šarapatka. Nadšený skialpinista, který si v Brně na začátku prosince udělal sjezdovku z lomu Hády.

Tomáši Šarapatkovi nido neřekne jinak než Šari. Rodilý Brňák a majitel firmy na arboristické práce Šari se věnuje skialpinismu už dvacet let. To, co se zdá pro běžné lyžaře jako nerozlousknutelný oříšek, byl pro Šariho vyhlíženou výzvou.

„Hády jsem sjel poprvé, ale mám tam vyhlídnuté i jiné pasáže, jen čekám na pořádný sníh," narazil Šari na problém, se kterým se potýkají všichni milovníci zimy - v Brně totiž v posledních letech téměř nesněží. A když už ano, ledová pokrývka vydrží pouhých pár dní.

Pokud bude letošní zima v tomto ohledu příjemnou výjimkou, chystá se Šari na další netradiční výzvy. Konkrétní však být nechce. „Mám v plánu pokořit i jiné monumenty v Brně, jen sníh/zima nám moc nepřeje," uzavírá Šari.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čeněk Vitovský

Štítky lom hády, tomáš šarapatka, lyžování, skialpinismus, Brno, Jihomoravský kraj, Morava, sjezdovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brno nepotřebuje sjezdovku. Nadšenec do skialpinismu sjel brněnský lom Hády  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.