Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vánoční trhy v Brně začaly! Stánky nabídnou řemeslné výrobky, v provozu je i vyhlídkové kolo

PR článek

Brněnské Vánoce jsou tu! Od čtvrtka 3. prosince začínají v Brně vánoční i adventní trhy. Brňané si letos sice neužijí stánků se svařákem či turbomoštem, o řemeslné stánky, originální dárky s vánoční tématikou, betlém, krásné vánoční stromy či vyhlídkové kolo však nepřijdou. Stánky jsou umístěny na tradičních i nových místech s dostatečnými rozestupy, které zajistí bezpečný nákup. V provozu budou každý den od 10 do 20 hodin až do 23. prosince.

Oevřená věž i podzemí

S rozvolňováním opatření může TIC BRNO zpřístupnit vánoční vyhlídkovou věž Staré radnice i podzemí. Věž bude otevřená pondělí až čtvrtek 14-20:00, pátek 12-22:00, sobota 10-22:00, neděle 10-20:00, podzemí v běžném režimu, vodojemy ve speciálním. Všude s omezením počtu osob z důvodů zachování bezpečnosti.

Adventní komentované prohlídky

Ani letos nakonec nepřijdete o možnost projít si předvánoční Brno s profesionálním průvodcem. Čekají vás dvě témata – Kláštery v centru Brna a Brněnské betlémy, dohromady ve čtyřech termínech. Rezervace jsou spuštěny, prodej od 3. prosince.

Sortiment ve stáncích

Nabídka stánků dotvoří sváteční atmosféru v centru města, jejíž nedílnou součástí jsou vánoční stromy na náměstí Svobody a na Zelném trhu, vyhlídkové kolo na Moravském náměstí a dřevěný Halouzkův betlém se zookoutkem na Dominikánském náměstí. Vše podporuje bohatá světelná výzdoba a také nový putovní světelný photopoint, vánoční hvězda, který se objeví postupně na více místech v centru. Seznam stánků i nabídku zimních zahrádek najdete na webu Brněnských Vánoc.

Dílničky online

Oblíbené dětské adventní dílničky proběhnou letos online. Opět nabídnou zábavu a tvorbu pro děti. Jiří Jelínek, Monika Jelínková a Tereza Lexová připravili kabaretní dílny Vymňouknuté Vánoce s Lexou. Čtyři vánoční mini-video-kabarety každou adventní neděli u vás doma!

Online charita

K Brněnským Vánocům patří charita. Také letos najdete kasičku Českého červeného kříže u stromu na náměstí Svobody, kterou doplní charita online. Začíná tento týden a přes službu Donio bude možné podpořit Dětský domov Dagmar, Diecézní charitu a Vodícího psa.

Ty nejlepší dárky z Brna

Jako každý rok, tak i letos přichází TIC BRNO se zbrusu novou kolekcí vánočních dárků. Letos ji inspirovaly pletené svetry a zdobí ji tak červenobílé pletené vzory brněnských ikon jako jsou Jošt, orloj nebo brněnský drak. Její součástí jsou „pletené“ hrníčky, mentolky, čokoláda, placky nebo antibakteriální roušky. Nechybí ani skleněná kulička z orloje s vánočním vzorem. Samozřejmostí jsou lokální výrobci. Nakupovat je možno i v e-shopu z bezpečí domova.

December Design Days

S radostí oznamujeme, že i letos bude vánoční Brno designové! Pokud chcete originální vánoční dárky s puncem kvality, nevynechejte od 3. do 23. prosince návštěvu nového elektromobilu na náměstí Svobody, ve kterém proběhne tento oblíbený brněnský fashion market.

???? Blíží se Mikuláš! ????Oslaďte si mikulášský balíček jednou (nebo více) vánoční čokoládou. K dostání je na vánočním...

Zveřejnil(a) TIC Brno dne Čtvrtek 3. prosince 2020

Infocentra a infopoint

Na náměstí Svobody bude stát také infopoint TIC BRNO. Zakoupit v něm můžete vánoční kolekci a stejně jako infocentra TIC BRNO, v kterých jsou také k dostání informace i suvenýry, bude otevřen v běžném časovém režimu s provozní pauzou a s dodržením bezpečnostních opatření.

BRNOpas JAKO DÁREK

Kupte z bezpečí domova do konce roku voucher na turistickou kartu BRNOPAS za symbolickou korunu a nadělte sobě nebo blízkým pod stromeček víkend nebo dovolenou v Brně příští rok. Že jste z Brna? I tak! Proč by měli mít výhody jen turisté? Karta nabízí zdarma návštěvu vybraných památek, cestování MHD a výlet parníkem a k tomu spousty dalších výhod. Doporučí také to nej z Brna! 

Galerie TIC

Taky galerie obnovují 8. prosince provoz. Výstava "Come Over When You´r Sober" U Dobrého pastýře je normálně přístupná, klidná a bezprašná. Galerie mladých prochází zásadní proměnou a z hromady suti vzejde nová architektonická identita pod vedením studia Gimonfu.

Prosba o dodržení bezpečnostních opatření

Na závěr k vám máme velkou prosbu. Buďte prosím zodpovědní a ohleduplní, dodržujte všechna bezpečnostní opatření, abychom se všichni společně dožili vánočních svátků ve zdraví a spokojenosti. Krásný advent!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Virtual Visit, TIC Brno

Štítky brněnské vánoce, Brno, adventní trhy, TIC Brno, stánky, dárky, vyhlídkové kolo, Vánoce, charita, advent, galerie, bezpečnostní opatření, Jiří Jelínek, Náměstí Svobody, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Brně začaly! Stánky nabídnou řemeslné výrobky, v provozu je i vyhlídkové kolo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.