Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Vánoční šalina bude v Brně jezdit do 27. prosince, letos po dvou trasách

Jeden z nejoblíbenějších symbolů Vánoc posledních let. Vánoční šalina. Letos se jí Brňané mohou kochat až do 27. prosince. Do ulic se vydá vždy mezi 16. a 20. hodinou a bude kroužit po pravidelné trase napříč brněnským centrem.

Brněnské Vánoce letos čeká řada změn. Ty se budou týkat i provozu vánoční tramvaje, její trasa se letos rozšíří na dva okruhy. „Tramvaj bude kroužit v 30minutovém intervalu na trase Česká – Náměstí Svobody – Hlavní nádraží – Nové sady – Šilingrovo náměstí – Česká – Náměstí Svobody – Hlavní nádraží – Malinovského náměstí – Česká,“ vysvětlil změnu generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Vánoční a PFková šalina

Retro tramvaj typu T3 je stejně jako v předešlých letech ozdobena světelnými rámy, na kterých se mění vánoční motivy. I letos vyjede tzv. PFková tramvaj typu Anitra, kterou ozdobí vedle polepu s vánočním přáním i osvětlení. Tento vůz bude jezdit nejčastěji na lince číslo 4. Retro T3 ve světelném kabátku vyjede letos popáté, PFková potřetí. 

Ve vánoční tramvaji platí běžný tarif IDS JMK, cestující tak mohou používat klasické MHD jízdenky i šalinkarty. Novinkou letošního roku je i přehrávání přání dětí z mateřských školek ve všech vozech MHD.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky vánoční šalina, Brno, dpmb, Vánoce, Dopravní podnik města Brna, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vánoční šalina bude v Brně jezdit do 27. prosince, letos po dvou trasách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.