Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letos jsou v kurzu vánoční stromečky v květináči. Na jaře se pak vrátí do lesa

Zájem o živé vánoční jedličky stoupá a ani letos tomu není jinak. Jenom loni v dobročinných obchodech Nadace Veronica si 1500 jedliček v květináči našlo cestu k vám. Výdej jedliček ještě nezačal a už teď si lidé online zaplatili skoro 70 jedliček.

Projekt živých vánočních jedliček, které si lidé koupí, přes zimu o něco pečují a na jaře společně zasadí, funguje už přes dvacet let. Projekt v současnosti vede organizace Rezekvítek a jedličky pochází od Lesů města Brna. Prodej vánočních jedliček začíná od čtvrtka 26. listopadu od 14 hodin.

Stromeček za 125 korun

Jedlička zájemce vyjde na 125 korun a vyzvednout si je mohou ve skladu na Pekařské 38 nebo v nadačním obchodě na Palackého třídě 25. „Jakmile bude možnost otevřít naše nadační obchody, budou jedličky k dispozici zde k volnému prodej,“ uvedla ředitelka Nadace Veronica Helena Továrková.

O živé stromky je stálé velký zájem, jenom loni si přes nadaci našlo cestu k lidem 1500 jedliček. „Letos předpokládám, že jich prodáme tisíc, s ohledem na situaci a ztíženou možnost prodeje,“ dodává Továrková.

Pokud se přes vánoce nechcete starat o živý stromeček, ale stále máte zájem podpořit projekt, je zde možnost za 249 korun darovat vysazení jedné jedličky na jaře do lesa. Po vysezení v dubnu 2021 dostanete fotku vaší jedličky.

S jedlí zasaď i hrušku 

Od září má nadace Veronica novinku, kdy lidé mohou podpořit výsadbu hrušní, které by jinak skončily v drtiči.  Hrušeň vás vyjde na 490 korun a po zaplacení se dozvíte, kde vámi podpořená hrušeň se nachází. Nadace je sází v obcích v Jihomoravském kraji a na Vysočině na volně přístupná místa, můžete tak stromky kdykoliv navštívit a mít z nich radost.

Smyslem projektu je omezit plýtvání řezanými vánočními stromky, kterých se u nás prodá přes milion. Druhým cílem je navrátit do brněnských lesů původní druh – jedli bělokorou. Na jaře 17. dubna 2021 budou tak moct majitelé jedliček zasadit svůj strom za asistence lesníků v lesní školce pod Babím lomem.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nadace Veronica

Štítky Brno, jedličky, Nadace Veronica, Vánoce, les, jaro, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos jsou v kurzu vánoční stromečky v květináči. Na jaře se pak vrátí do lesa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.