Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Osmiletá Kačenka zachránila své mamince život, mladá žena zkolabovala na hřbitově kvůli cukrovce

Když se mamince osmileté Kačenky udělalo na hřbitově špatně, školačka se zachovala jako dospělý a velmi statečný člověk. Na opuštěný hřbitov pohotově přivolala nejen tatínka, ale i záchrannou službu, aby její mamince pomohli. Ještě než sanitka přijela, holčička zvládla poskytnout mamince první pomoc.

Poklidné uctění mrtvých se stalo mamince osmileté Kačenky téměř osudným. Když se spolu se svojí dcerou vydaly na hřbitov, ani jedna netušila, že budou brzy bojovat o její život. Mladé ženě se náhle udělalo špatně a na hřbitově zkolabovala a upadla na zem. Byla téměř tma a hřbitov se zdál téměř opuštěný.

Osmiletá dívenka však ani na vteřinu neztratila duchapřítomnost a ihned přivolala pomoc. Krom tatínka se obrátila i na linku 155.

Na místo jsme vyslali lékařskou posádku. Hovořila jsem i s tatínkem holčičky, který také vyrazil na místo. Kačenka byla neuvěřitelně statečná, hlídala a kontrolovala maminku, jestli dýchá a jestli se její stav nehorší. To všechno udělala naprosto skvěle, poslouchala moje pokyny, zaslouží si skutečně velkou pochvalu. Mluvily jsme spolu až do příjezdu naší sanitky,“ říká operátorka Monika Klusáková.

Zdravotníci po příjezdu zjistili, že Kačenčina maminka je diabetička, mladou ženu si proto převzali do péče a následně ji s rodinou pustili domů.

Pacientku jsme ošetřili, došlo u ní k poklesu hladiny cukru v krvi, měla tzv. hypoglykémii, jednalo se totiž o diabetičku. Podali jsme jí glukózu a stav mladé ženy se rychle zlepšil. Mohli jsme ji tedy předat do péče rodiny. Také já bych chtěla holčičku pochválit, zachovala se velmi pohotově a na svůj věk obdivuhodně,“ doplňuje lékařka Vladimíra Foralová, která společně s posádkou o ženu pečovala.

Kačenka se poté setkala i s operátorkou Monikou, aby si osobně vyslechla velkou pochvalu. Šikovná školačka dostala od zdravotníků plyšového Defíka za statečnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zzs jmk

Štítky Zachránce, zzs, brněnsko, hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmiletá Kačenka zachránila své mamince život, mladá žena zkolabovala na hřbitově kvůli cukrovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.