Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Brno-střed chce pomoci malým zemědělcům. Trhy na Zelňáku potrvají až do druhé poloviny listopadu

Radnice městské části Brno-střed se rozhodla podpořit malé zemědělce a prodloužit trhovcům možnost prodeje své úrody až do 20. listopadu. Trhy na Zelňáku měly přitom skončit 7. listopadu a postupně vyklidit místo adventním stánkům. Těch však vzhledem k vládním opatřením bude letos výrazně méně.

Vánoční trhy se letos v Brně musí obejít bez stánků s jídlem a pitím, prostor dostanou hlavně řemeslné výrobky. Návštěvníci adventních trhů se budou muset obejít i bez kulturního programu. Tato omezení však pomohou trhovcům, kteří na Zelňáku doprodávají svou úrodu.

„Protože už víme, že za stávajících podmínek nebudeme stavět dřevěnou vesničku se 120 prodejními stánky a podium, jsme schopní stavbu několika stánků a instalaci vánočního stromu skloubit i s pokračujícím prodejem. Věřím, že to zejména našim zemědělcům pomůže a že budou moct doprodat úrodu, kterou si na letošní sezónu připravili," uvedla radní brněnského středu Ludmila Oulehlová.

Trhy pouze pro domácí produkty

Na Zelném trhu je možné podle aktuálních opatření vlády prodávat pouze ovoce a zeleninu, a to v čerstvém či zpracovaném stavu, mléko a výrobky z mléka, maso a výrobky z masa, vejce, pekařské a cukrářské výrobky, med a výrobky z medu, případně květinovou výzdobu. Každý výrobek musí být přitom vypěstován nebo vyroben na území České republiky.

Trhy musí být podle posledního nařízení vlády upraveny tak, aby měly stánky mezi sebou rozestupy minimálně čtyři metry a bylo možné dodržet limit 20 osob na 400 m2. Na trzích tak budou dohlížet správci, aby zabránili kumulaci lidí. Na trzích je také zakázána konzumace nakoupeného zboží.

„Budeme rádi, pokud si Brňané najdou cestu do centra a naše prodejce nákupem kvalitních českých surovin podpoří," uzavřela Oulehlová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Jelínková

Štítky Zelný trh, prodej, koronavirus, trhy, prodloužení, vánoční trhy, Brno-střed, Brno, Česko, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno-střed chce pomoci malým zemědělcům. Trhy na Zelňáku potrvají až do druhé poloviny listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.