Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Hokejisté Komety složili na výstavišti postele pro personál polní nemocnice. Na postele pro pacienty se ještě stále čeká

Do vznikající záložní nemocnice na výstavišti v Brně dnes přivezli postele, které budou sloužit pro personál. Asi 60 kusů skládal skoro celý tým hráčů hokejové Komety Brno. Polohovací postele pro pacienty s covidem-19 zatím nedorazily, možná se tak stane ve středu, uvedla Veronika Plachá, mluvčí Fakultní nemocnice Brno, která zajistí provoz. Nemocnice by měla být hotova v pondělí a nejspíš by ihned měla začít sloužit.

Záložní nemocnice je v pavilonu G2 na výstavišti. Důvodem jejího vzniku je narůstající počet pacientů s covidem-19 v nemocnicích, které kvůli tomu omezily péči a obsazují stále více lůžek těmito pacienty. Na výstavišti má být přes 300 lůžek.

„Polohovací postele pro pacienty zatím ještě ze státních hmotných rezerv nedorazily. Doufáme, že by to mohlo být zítra (ve středu)," uvedla Plachá. Podle ní má nemocnice v případě komplikací v záloze svých vlastních 50 lůžek, které by do polní nemocnice mohla dát, doufá ale, že to nebude potřeba.

Do záložní nemocnice dnes doputovala klasická lůžka, která budou sloužit pro personál. Skládali je hráči hokejové Komety Brno. „Byl tam kompletní mančaft až na pár výjimek. Postelí je 60," uvedl mluvčí Komety Michal Chylík.

Na brněnském výstavišti vzniká záložní nemocnice pro 300 pacientů. Podobná zařízení staví i jinde ve světě

Se zhoršující se epidemickou situaci vzniká od pondělí na brněnském výstavišti v pavilonu G2 nová polní nemocnice. V prostorách výstaviště vznikne prostor pro 324 lůžek pro pacienty s nemocí covid-19.

V záložní nemocnici bude působit Emergency Medical Team Fakultní nemocnice Brno, který pomáhá ve světě při katastrofách. Má šest lékařů a 18 sester. Podle Plaché budou v záložním zařízení i speciální týmy z Polska a Německa.

V nemocnicích v Jihomoravském kraji každý den narůstá počet pacientů s nemocí covid-19, dnes jich tam je 971, z toho 134 ve vážném stavu, 318 ve středně vážném stavu, 357 má lehký průběh a 162 případů je bezpříznakových.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky kometa, hokejisté, postele, personál, polní nemocncie, výstaviště, brno, nemocnice, HC Kometa Brno, pacient, kongresové centrum, Fakultní nemocnice Brno, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hokejisté Komety složili na výstavišti postele pro personál polní nemocnice. Na postele pro pacienty se ještě stále čeká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.