Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na longboardech projeli celé Česko. Získali téměř půl miliónu korun pro malého Milánka

Jan Kolařík a Vašek Štancl jsou kamarádi z univerzity a v rámci projektu Darujeme milion se rozhodli urazit přes cestu skrz Českou republiku ze západu na východ na vlastnoručně navržených a vyrobených elektrických longboardech. Celou cestou chtějí podpořit malého Milánka z Brna, který trpí spinální svalovou atrofií.

Jsou to zhruba dva týdny, co se kluci vrátili ze své cesty, při níž urazili přes 880 kilometrů. Na cestu vyrazili 19. září ze Slapan, které leží na západě Čech, cesta pak pokračovala přes Karlovy Vary, Prahu, Pardubice, Jihlavu, Brno až na Lysou Horu na Moravě. Cesta jim zabrala 15 dní a museli se vyrovnat i s nelehkými podmínkami v podobě špatného počasí v druhé části jejich putování.

„Celkově jsme mysleli, že to bude o něco jednodušší, ale o to lepší pocit ze samotné jízdy teď máme. Téměř polovinu celé trasy jsme byli nuceni jet na klasických longboardech nebo jít pěšky z důvodů počasí, špatných silnic, kopců a nabíjení baterií,“ říkají.

Jejich cílem nebylo pouze dostat se z místa A do místa B, ale také sdílení zajímavých zážitků. Během jejich zastávky v Praze například navštívili Ministerstvo životního prostředí, kde na chvíli zastoupili v úřadu samotného ministra pana Richarda Brabce, zajezdili si na svých longboardech s Benen Cristovaem či pořádali lekci jógy se Zuzkou Klingrovou. V Jihlavě pak natáčeli s parkouristou Janem Hankem. Celá jejich cesta z zdokumentována na jejich instagramu a facebooku Darujememilion.

Sto tisíc od Mareše, jedenáct od rakouských fotbalistů

Jak už bylo zmíněno, celou akci podpořila spousta známých osobností jako Marta Jandová, Barbora Mottlová, skupina Mirai, Ben Cristovao a v neposlení řadě i Leoš Mareš, který sdílel jejich příběh v poslední den, kdy bylo možné ještě přispět.

„Několik dní již kluky sleduji a bohužel se jim ještě nepodařilo vybrat cílovou částku 250 000 korun na nákup elektrického vozíku. Pojďme jim přátelé pomoci, já dávám sto,“ vyzýval Leoš Mareš na svém instagramové profilu, kde sdílel celý příběh a sám poslal 100 000 korun.

Mezinárodní pomoc! ????????????????...Funkcionáři, hráči a fanoušci rakouského fotbalového klubu SVU Japons, kde Honza hraje...

Zveřejnil(a) Darujememilion dne Neděle 27. září 2020

Zajímavostí jistě je i to, že s příspěvkem přes 11 tisíc přišel i rakouský fotbalový klub SVU Japons, který tyto prostředky vybral během fotbalového zápasu, na který si odskočil Jan Kolařík během své cesty.

„Bylo to nezapomenutelných 15 dní, plných skvělých zážitků, nových přátel, ale i skutečných fyzických a psychických krizí. Hlavně díky odhodlání a závazku vůči Milánkovi se nám podařilo cestu dokončit a už teď nám to všem chybí včetně naší podpory na cestě v podobě Peti Šeda, který s námi absolvoval celou cestu.“ tvrdí dobrodruzi na longboardech.

A jelikož kluci chtějí dostát svého slova, tak už nyní plánují další projekty, aby splnili cíl věnovat jeden milion korun.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky longboard, Jan Kolařík, Václav Štancl, cestování, charita, Česko, Brno, Leoš Mareš, Praha, Ben Cristovao, Jihlava, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Mirai, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na longboardech projeli celé Česko. Získali téměř půl miliónu korun pro malého Milánka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.