Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté pomáhají hygienikům s trasováním nakažených koronavirem, vyzývají k nošení roušek

Policisté pomáhají hygienikům s trasováním osob s rizikovými kontakty. V minulých dnech se jim podařilo zjistit informace od více než 200 lidí. Momentálně v callcentrech pracuje 16 policistů, po speciálním školení nově nastoupí pomáhat další dvě desítky. Vyzývají občany, aby dodržovali nařízení.

Už druhý týden pomáhají jihomoravštví policisté trasovat hygienickým stanicím v celé České republice. Experty z Chytré karantény byli speciálně vyškoleni a 16 z nich pracovalo na takzvaných třetích hovorech. Minulý týden telefonovali a zjišťovali informace od lidí s rizikovým kontaktem, tedy s těmi, kteří se setkali s nakaženými.

Informace, které získali, pak zadávali do systému DAKTELA Chytré karantény. Z toho následně čerpali emidemiologové i hygienici. Policistům se podařilo tímto způsobem odtrasovat přes 200 lidí. Nyní do skve nastoupí další dvacítka strážců zákona.

Na konci minulého týdne byly vyškoleny další téměř dvě desítky policistů. Ti už v pondělí absolvovali první telefonáty občanům s rizikovými kontakty. Aby rizikových kontaktů bylo co nejméně a policisté se prioritně mohli věnovat své práci, upozorňují občany, že nošení roušek je nutné a má význam. Pojďte s námi to společně zvládnout!“ říká mluvčí policie Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pčr

Štítky Policie, jmk, brno, covid, Chytrá karanténa, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pomáhají hygienikům s trasováním nakažených koronavirem, vyzývají k nošení roušek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.