Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Slovenský moderátor varoval před koronavirem, o šest hodin později na něj zemřel

"Nevěřte lidem, kteří říkají, že koronavirus je jen nějaká chřipečka." Takto zněl poslední vzkaz sedmačtyřicetiletého slovenského publicisty Jozefa Kmeťa. Bloger a moderátor natočil video při čekání na záchrannou službu. O několik hodin později zemřel na následky nemoci covid-19.

Slovenský moderátor rádia R1 a publicista věnující se romské tématice se nakazil koronavirem. V pondělí ráno natočil a na Facebooku publikoval video, na kterém vzkazuje všem lidem, aby nepodceňovali koronavirus. „Nedejte se ovlivnit a noste roušky, používejte dezinfekci," vzkázal lidem Kmeťo.

Moderátor, jenž na videu jen stěží dýchal, varoval před lidmi, kteří odmítají nosit roušky a zlehčují závažnost aktuální pandemie. „Byl bych velmi rád, kdybyste lidi, kteří nevěří a myslí si, že koronavir je jen chřipečka, začali konečně posílat do zadku,“ prohlásil publicista. Jeho posledním přáním bylo, aby mu lidé drželi palce a posílali sílu. O šest hodin později Kmeťo zemřel.

Rekordní nárůst a plošné testování

Slovensko zaznamenává v posledních dnech rekordní nárůst nových případů nákazy koronavirem. Během víkendu přibývalo u našich východních sousedů tři tisíce nových případů denně. V reakci na to omezilo volný pohyb lidí, kteří nyní mohou ven pouze za účelem obstarání potravin, na cesty k lékaři nebo do přírody v rámci svého okresu. Během víkendu Slováci také podstoupili plošné testování. Na odběr se dostavilo okolo 144 tisíc lidí, pozitivní test mělo pět a půl tisíce z nich.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jozef Kmeťo / Facebook

Štítky Jozef Kmeťo, koronavirus, úmrtí, COVID-19, Facebook, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gyisdi Civrdoin

Tohle video měli pouštět těm demoblbečkům bez roušek na Staroměstském náměstí

Úterý, 27. října 2020, 15:32Odpovědět

VIDEO: Slovenský moderátor varoval před koronavirem, o šest hodin později na něj zemřel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.