Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novým ministrem zdravotnictví by měl být špičkový brněnský dětský lékař Jan Blatný

Už tento týden by měla Česká republika znát jméno nového ministra zdravotnictví. Současný šéf resortu Roman Prymula by si měl podle vyjádření premiéra Andreje Babiše balit věci kvůli skandální návštěvě zavřené restaurace z minulého týdne. Premiér sice nového kandidáta představí prezidentu Zemanovi až v úterý, média už o osobě nového ministra spekulují. Nejčastěji se skloňuje jméno Jana Blatného, náměstka brněnské Fakultní nemocnice v Bohunicích, který byl v pátek přítomen na schůzce na Úřadu vlády.

Špičkový odborník s mezinárodním renomé

Jan Blatný působí ve Fakultní nemocnici Brno jako primář na oddělení dětské hematologie. Blatný je zároveň špičkový odborníkem na hemofilii, tedy na nemoci spojené s poruchami srážlivosti krve. Je zakládajícím členem Českého národního hemofilického programu a v roce 2019 byl prezidentem organizačního výboru mezinárodní konference European Association of Haemophilia and Allied Disorders.

Fakultní nemocnice Brno se pod jeho vedením stala uznávaným hemofilickým centrem. Blatný působí zároveň jako náměstek nemocnice. Ve svých pozicích šéfuje zhruba sedmdesátce pracovníků. Od roku 2019 je držitelem titulu docent v oboru pediatrie. V minulosti působil Blatný v nemocnicích v Irsku.

Prymula skončil po tajné schůzce s Faltýnkem

Aktuálnímu ministrovi zdravotnictví Romanu Prymulovi srazila vaz návštěva údajně zavřené restaurace ve středu 21. října. Restaurace po celé republice přitom o několik dní dříve vlastním nařízením zavřel.

Papalášství v praxi, shodují se politici. Blesk zachytil Prymulu a Faltýnka bez roušek a při odchodu z restaurace

Opozice i veřejnost vyzívají Romana Prymulu (ANO) k odstoupení z pozice ministra zdravotnictví. Důvodem jsou snímky, které dnes nad ránem zveřejnil Blesk. Na nich je zachycen právě Prymula s Jaroslavem Falýnkem (ANO), jak společně vycházejí z...

Při odchodu z restaurace ho zachytil fotograf deníku Blesk. Prymula se schůzky zúčastnil na pozvání předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka. Detailní důvody schůzky oba odmítli sdělit. Zpráva způsobila mediální bouři a prakticky od první chvíle se z veřejnosti ozývalo volání po Prymulově rezignaci.

Prymula jako ministr končí. Pokud neodstoupí sám, odvolám ho, oznámil Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) požádal ministra zdravotnictví Romana Prymulu (ANO) o rezignaci za návštěvu restaurace v době, kdy musí být kvůli vládním nařízením uzavřené. Pokud tak neučiní, hodlá ho odvolat. S informací přišel na dnešní tiskové...

Premiér Babiš v pátek na tiskové konferenci ohlásil, že Prymula musí skončit a pokud nerezignuje sám, odvolá ho. O pár hodin později ministr zdravotnictví prohlásil, že „nic neporušil" a rezignovat nehodlá.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula rezignovat nehodlá

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) na základě zveřejněných kompromitujících snímků rezignovat nehodlá. Informaci oznámil novinářům na páteční tiskové konferenci.

Ještě v pátek večer pak Babiš vyrazil do zámku v Lánech za prezidentem Zemanem, aby mu představil nového kandidáta na post ministra zdravotnictví. Podle Babiše je to muž s obrosvkými zkušenostmi ze zahraničí. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka vyšel prezident Babišovi vstříc.

Babiš navrhl Zemanovi odvolání Prymuly i jméno jeho nástupce

Premiér Andrej Babiš (ANO) předložil v Lánech prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na odvolání ministra zdravotnictví Romana Prymuly (ANO). Prymula předtím odmítl vyhovět jeho žádosti, aby sám rezignoval kvůli fotografiím při odchodu z restaurace....

Ohodnoť článek

Foto FN Brno

Štítky Jan Blatný, ministr zdravotnictví, Andrej Babiš, Miloš Zeman, Roman Prymula, nemocnice, restaurace, Úřad vlády České republiky, Česko, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ministrem zdravotnictví by měl být špičkový brněnský dětský lékař Jan Blatný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.