Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Papalášství v praxi, shodují se politici. Blesk zachytil Prymulu a Faltýnka bez roušek a při odchodu z restaurace

Opozice i veřejnost vyzívají Romana Prymulu (ANO) k odstoupení z pozice ministra zdravotnictví. Důvodem jsou snímky, které dnes nad ránem zveřejnil Blesk. Na nich je zachycen právě Prymula s Jaroslavem Falýnkem (ANO), jak společně vycházejí z restaurace na pražském Vyšehradě. Ta by přitom podle vládních nařízení měla být zavřená.

Podle Blesku dorazil Prymula do restaurace Rio´s ve středu před 22:00. Z podniku poté vycházeli další lidé, ministr odešel okolo 23:30. List uvedl, že Prymula si roušku nenasadil nejen při nastupování do auta, kdy mu řidič držel dveře, ale ani poté ve voze.

Faltýnek z podniku vyšel ještě asi o hodinu později, uvedl Blesk. Odjel autem, ale za nějaký čas se znovu vrátil a byl před restaurací s jejím majitelem Raimundem Špundou. Oba muži se bavili, ani jeden z nich neměl nasazenou roušku. Restaurace Rio´s na svém webu uvádí, že je kvůli nařízení vlády momentálně zavřená.

"Denně umírají lidé. Zdravotníci se na pokraji vyčerpání starají o nemocné. Tisíce domácností řeší, z čeho budou vůbec žít. A v takové situaci ministr zdravotnictví poruší všechna myslitelná pravidla. Pane Prymulo, rezignujte," uvedla na twitteru předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Také šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek vyzval Prymulu k omluvě a okamžité rezignaci. "To je jediný způsob, jak ještě můžete přesvědčit veřejnost, že svá opatření myslíte vážně a že je lidé mají dodržovat," uvedl. Vláda podle něj nemůže mít důvěru lidí v koronavirové krizi, protože je evidentně součástí problému, nikoliv řešení. "Dokud nezmizí Babišova vláda, nebude odstraněn ani problém," dodal.

První místopředsedkyně lidovců Šárka Jelínková uvedla, že informace Blesku vyžadují okamžité vysvětlení. "Ukázka papalášství a arogance moci v přímém přenosu. Ministr zdravotnictví vysvětluje občanům, jak mají byt doma, a pak jde v noci do restaurace," kritizuje.

Román George Orwella Farma zvířat připomněl šéf Starostů a nezávislých (STAN) Vít Rakušan. "Přesně tak to je u nás. Všichni jsou si rovni, někdo rovnější. Tihle papaláši nemohou vést dobře náš stát v krizi. Nemají na to nejen manažersky, ale hlavně morálně," uvedl. Rezignace ministra je podle něj na místě, protože bez důvěry se vládnout nedá. "Vláda papalášů, pokrytců a nadlidí. Pane ministře odstupte! Nikdo už vám nemůže věřit ani nos mezi očima!" dodal místopředseda STAN Petr Gazdík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky prymula, faltýnek, Blesk, restaurace, odchod, Roman Prymula, ANO 2011, ministr zdravotnictví, Vyšehrad, Starostové a nezávislí, TOP 09, George Orwell, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Papalášství v praxi, shodují se politici. Blesk zachytil Prymulu a Faltýnka bez roušek a při odchodu z restaurace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.