Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městská policie omezuje otevírací dobu, lidé se na strážníky budou moci obracet jen ve výjimečných případech

Na přestupkovém pracovišti v Křenové ulici může veřejnost vyřizovat nezbytné záležitosti pouze v pondělí a ve středu ve vymezených časech. Ostatní objekty se s výjimkou mezních situací uzavírají zcela.

Za současné situace je nezbytné, aby si zachovaly akceschopnost organizace pečující o zdraví a bezpečnost obyvatel. Městská policie proto musí udělat maximum pro ochranu svých zaměstnanců. Na služebny se tedy od čtvrtka 22. října mohou lidé dostavit jen v situacích, které představují ohrožení života, zdraví nebo majetku.“ uvádí mluvčí strážníků Jakub Ghanem,

V dalších neodkladných případech to bude možné po telefonické domluvě, a to výhradně zavoláním na číslo konkrétní služebny. Kontakty jsou uvedeny na webových stránkách

Městská policie modernizuje ústřednu, kvůli tomu budou v sobotu 24. října v čase od 8.00 cca do 10.00 téhož dne telefonní linky na všechny služebny Městské policie Brno dočasně mimo provoz.

Na služebnu mohou kvůli přestupkům lidé přicházet od pondělí do čtvrtku od 9 do 11 a od 14 do 17 hodin. To ale nebude patit v době státních svátků. 

„Po plném obnovení provozu se lhůty k projednání adekvátně prodlouží. Komu tedy k 22. říjnu zbývalo například sedm dní do vyřízení záležitosti, bude mít těchto sedm dní k dispozici po návratu k běžným provozním hodinám,“ uvedl Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno. Strážníci budou o úpravě provozních hodin informovat na svém webu i prostřednictvím médií.

Je také třeba dodržovat opatření, na pracoviště mohou lidé vstupovat pouze v omezeném počtu a s danými dvoumetrovými rozestupy. Strážníci proto upozorňují na delší čekání. 

„Žádáme každého, kdo může návštěvu dočasně odložit, aby to udělal. Ušetří tím patrně dost času,“ podotkl Luboš Oprchal.

„Na dohled v ulicích a preventivní kontroly to nebude mít dopad. Stejně tak je volajícím nepřetržitě k dispozici tísňová linka 156. Slouží pro případy nouze. Všeobecné informace o koronaviru poskytuje celostátní linka 1221. Lidé by ji neměli zaměňovat s číslem tísňového volání, známější „stodvanáctkou“.“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mpb

Štítky mpb, Brno, strážníci, otevírací doba, omezení, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie omezuje otevírací dobu, lidé se na strážníky budou moci obracet jen ve výjimečných případech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.