Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hospody zavřené v osm, týden prázdnin a zrušení všech akcí. Začínají se objevovat další podrobnosti Prymulova pátečního plánu

Oficiálně mají být nová opatření představena až zítra. První podrobnosti připravovaného plánu se však začínají objevovat už během dnešního dne. Kromě omezení kulturních a sportovních akcí je pravděpodobně v plánu také omezení otevírací doby hospod do osmi hodin večer. Na druhých stupních základních škol by se mělo zavést střídavé vyučování. Podzimní prázdniny se prodlouží na celý týden. Střední a vysoké školy zatím zůstanou u distanční výuky.

Hospody do osmi večer

Kvůli zpřísnění opatření ve čtvrtek jednal přes videokonferenci premiér Andrej Babiš s Romanem Prymulou a zástupci všech sněmovních stran. Odpoledne je ještě projedná vláda. Je tedy možné, že dojde k dílčím změnám.

Podle balíčku opatření, který bude představen zítra, by se měly na dva týdny zrušit všechny kulturní a sportovní akce. Dva nezávislé zdroje pro Seznam Zprávy potvrdily, že je v plánu také uzavření restaurací a barů už v osm hodin večer.

Podle šéfa lidovců Mariana Jurečky je rovněž v plánu nařídit obchodním domům, aby omezily provoz food courtů a vypnuly veřejnou wifi, řekl pro Seznam Zprávy.

Omezení rodinných příslušníků na domácích akcích

Prymula již ve středu uvedl, že k šíření nákazy hodně dochází během menších oslav nebo v rámci rodin. Podle Lidových novin by mohlo přijít omezení na počet rodinných příslušníků, kteří se smějí stýkat v případě, když spolu nebydlí.

Střídavá výuka a týdenní podzimní prázdniny

Ke změně má dojít i na základních školách, které zatím fungují v prezenční formě výuky. Zatímco výuka na prvních stupních bude fungovat jako doposud, na druhých stupních by se mělo zavést střídavé vyučování. Jakým způsobem a v jakých intervalech by se žáci ve vyučování ve škole a doma střídali, však ještě není jasné. Jasné není ani to, jestli by toto opatření bylo zaváděno plošně nebo jen v postižených regionech. 

Podzimní prázdniny školáků se pak s největší pravděpodobností prodlouží na celý týden. Střední a vysoké školy zatím zůstanou u distanční formy výuky.

Podzimní prázdniny nyní vycházejí na 29. a 30. října, tedy hned po státním svátku 28. října. Mnozí ředitelé už plánovali vyhlásit na pondělí a úterý daného týdne ředitelské volno. V případě celotýdenních prázdnin by školy měly volno od soboty 24. října do neděle 1. listopadu.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook / Andrej Babiš

Štítky koronavirus, opatření, hospody, prázdniny, hospoda, Roman Prymula, Andrej Babiš, Seznam Zprávy, Marian Jurečka, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospody zavřené v osm, týden prázdnin a zrušení všech akcí. Začínají se objevovat další podrobnosti Prymulova pátečního plánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.