Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobropohledy s ručně psaným vzkazem pomohou vozíčkářům ke speciálnímu bezbariérovému autu

Brněnská nezisková organizace Domov pro mne rozjela unikátní projekt, aby získala peníze na nové bezbariérové auto pro zkvalitnění osobní asistence vozíčkářům. Organizace se věnuje práci s handicapovanými lidmi, ti každému dárci pošlou do schránky pohlednici se vlastnoručně napsaným vzkazem. Sbírku na nový vůz tak může díky Dobropohledům podpořit už za symbolickou cenu sto korun každý.

Auto, do kterého se pohodlně vejde i elektrický vozík, není mnoho a je potřeba ho ještě speciálně upravovat do bezbariérové varianty. Do vozu je nutné pořídit nájezdovou plošinu a další speciální prvky. Organizaci tak pořízení takového dopravního prostředku vyjde na 700 tisíc korun. 

„Koupi bezbariérového auta jsme zvažovali už delší dobu, v období karantény se ale jeho potřeba projevila naplno. Pracujeme s klienty s vážným postižením, kteří patří k rizikovým skupinám, zároveň ale potřebují cestovat k lékaři, na úřady nebo k rodině. Vlastní auto, kterým by asistent klienta jednoduše převezl, by tak pro všechny znamenalo velkou úlevu,“ vysvětluje Lenka Romportlová, koordinátorka pro spolupráci z organizace Domov pro mne.

Dobropohledy dělají radost hned dvakrát

Ze sbírky chce nezisková organizace už od začátku udělat také zábavu a zapojit do ní i samotné klienty, o které se organizae stará. „Nechceme pouze žádat o peníze, ale nabídnout lidem něco na oplátku. Pohlednice už se v dnešní době moc neposílají a najít optimistický, ručně psaný pozdrav ve schránce podle nás potěší každého. Ve spolupráci s fotografem a grafičkou jsme proto vytvořili dva originální pohledy, které se jinde koupit nedají,“ popisuje Romportlová.

Dárci si tak za minimální částku sto korun mohou zakoupit pohlednici, nebo ji skrze organizaci a její webové stránky poslat někomu jinému. Na Dobropohled pak klienti Domova pro mne napíšou vzkaz. Do schránky tak dárci dostanou poděkování od účastníků speciálních příměstských táborů nebo zájmových kroužků pro lidi s postižením. Už teď se pohledy dostaly do šedesáti schránek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dobropohled

Štítky dobropohledy, brno, jihomoravský kraj, vozíčkáři, handicap, auto, sbírka, domov, pohlednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobropohledy s ručně psaným vzkazem pomohou vozíčkářům ke speciálnímu bezbariérovému autu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.