Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Parkovací dům u Dětské nemocnice by mohl stát už v roce 2022

Desítky let čekají rodiče dětských pacientů, lékaři, zdravotní sestry, ale i obyvatelé Černých Polí na výstavbu parkovacího domu u Dětské nemocnice. Město má nyní hotovou projektovou dokumentaci, kterou se chystá darovat Fakultní nemocnici. Ta posléze zajistí realizaci výstavby. Vzniknout by zde mělo přes 500 parkovacích míst, dostavěn by mohl být už v roce 2022.

Stavba už má hotovou projektovou dokumentaci. „Původně jsme se snažili od nemocnice získat pozemek do vlastnictví města nebo právo stavby, abychom konečně s výstavbou parkovacího domu mohli začít. Nové vedení Fakultní nemocnice si to však rozmyslelo s tím, že chce, aby realizaci výstavby zajistila nemocnice," uvedl 1. náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

„Osobně je mi jedno, kdo parkovací dům u Dětské nemocnice postaví, ale důležité je, aby byl hotový co nejdříve. Už dávno měl totiž stát. Podle projektové dokumentace by mělo vzniknout celkem 546 míst,“ dodal Hladík.

Na nedostatek míst si stěžují rodiče i místní obyvatelé

Podle něj je situace neúnosná. Na zásadní nedostatek parkovacích míst už léta upozorňují jak obyvatelé, tak rodiče, kteří vozí své děti do nemocnice. Špatně zaparkovaná auta u vjezdu do zařízení pak často brání sanitkám v průjezdu.s

„Na říjnovém jednání budu kolegům zastupitelům navrhovat, aby město Brno darovalo projektovou dokumentaci Fakultní nemocnici. Situace v ulici Černopolní je již několik let neúnosná. Příběhů, kdy rodiče s dítětem v horečkách nebo se zlomeninami nemohli u nemocnice zaparkovat a pak ho museli v náručí nést na pohotovost několik stovek metrů není málo. To se musí změnit co nejdříve,“ zdůraznil Hladík.  

Podle Hladíka je pro výstavbu prakticky všechno připraveno a už stačí pouze vybrat zhotovitele a provést výstavbu. Pokud vše půjde podle plánu, měl by být parkovací dům dostavěn v roce 2022. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Šťastný úsměv | Zdroj s použitím TZ

Štítky dětská nemocnice, parkvoací dům, stavba, parkování, Dětská nemocnice FN Brno, nemocnice, projektová dokumentace, Petr Hladík, KDU-ČSL, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací dům u Dětské nemocnice by mohl stát už v roce 2022  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.