Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno podpoří malé začínající podnikatele, na kreativní vouchery poskytne čtyři a půl milionu

Na letošní kreativní vouchery poskytne Brno čtyři a půl milionu korun. Vouchery ve formě jednorázové finanční podpory v maximální výši 100.000 korun pomáhají vytvořit spolupráci mezi jihomoravskými malými a středními podniky a regionálními kreativci. Peníze, o jejichž přidělení rozhodne zářijové zastupitelstvo, předá podnikatelům Jihomoravské inovační centrum (JIC). Podniky se do programu mohou stále zapojit. V tiskové zprávě to uvedla Kateřina Gardoňová z tiskového střediska magistrátu.

Program kreativních voucherů, které Brno nabízí prostřednictvím JIC, cílí na malé a střední podniky, které spadají do některého z prioritních oborů Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje, nebo firmy, u nichž jsou tyto obory součástí jejich hodnotového řetězce. Prioritním sektorem je například vývoj softwaru a hardwaru, pokročilé strojírenské a výrobní technologie nebo léčiva.

Firmy stojí nejvíce o kvalitní webové stránky nebo propagační materiály. Kreativní agenturu nebo pomocníka si mohou vybrat na webu v takzvané kreativní galerii, která nabízí online databázi jihomoravských kreativců podle oborů i s ukázkami jejich práce. "Kreativní vouchery pomáhají překonat počáteční obavy z navázání spolupráce se specifickým světem poskytovatelů kreativních služeb a plně využít potenciál neotřelých a profesionálních řešení," řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Firmy musí zakázku, jejíž minimální hodnota je 50.000 korun, nejdříve zaplatit celou. JIC podnikům následně zpětně vyplatí voucher, který pokrývá 75 procent zakázky až do výše 100.000 korun. Kreativní vouchery nabízí Brno jihomoravským obchodním společnostem od roku 2016, za tuto dobu město podpořilo téměř 230 firem. Z průzkumu organizátorů programu z let 2016 až 2018 navíc vyplývá, že až 86 procent firem ve spolupráci s kreativcem pokračuje nebo se k tomu chystá.

Program kreativních voucherů reaguje i na aktuální koronavirovou situaci. "Od dalšího ročníku bude výzva nově otevřená firmám ze všech oborů a peníze tak budou použity jako velmi účinný a funkční nástroj podpory podnikání po pandemii," dodal Koláčný.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, správa, věda, firmy, Brno, Jihomoravské inovační centrum, Tomáš Koláčný, Jihomoravský kraj, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno podpoří malé začínající podnikatele, na kreativní vouchery poskytne čtyři a půl milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.