Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Pozůstalí budou mít brzy kde zaparkovat, město vybuduje nové parkoviště u krematoria na Jihlavské

Město vybuduje u krematoria nové parkoviště pro osmdesát aut. Radní o plánu rozhodli druhého září. S parkovištěm na Jihlavské ulici přibude také účelová cesta k tramvajové trati, která se bude využívat převážně k údržbě trati.

Město vybuduje u krematoria na Jihlavské ulici parkoviště pro osmdesát aut. O novém plánu rozhodla Rada města 2. září. Radní předpokládají náklady na vybudování parkovacích míst okolo 33.840.000,- Kč.

„Nyní je k parkování využívána nezpevněná plocha na protější straně vjezdu z ulice Jihlavská. Na podnět Správy hřbitovů města Brna a mnoha občanů jsme se rozhodli situaci řešit a postavit zde parkoviště s kapacitou 80 míst, jehož odvodnění bude řešeno vsakem,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

S parkovištěm přibude i nová cesta

S parkovištěm město plánuje vybudovat i novou účelovou cestu širokou 4 a půl metru k nedaleké tramvajové trati, kterou by měla využít hlavně údržbová vozidla.

„Je také nutné respektovat šířkové a prostorové uspořádání okolních komunikací, zejména pak stezky pro cyklisty a chodníku, které jsou vedeny souběžně s ulicí Jihlavská. Realizací parkoviště se sníží deficit počtu parkovacích stání pro areál krematoria a Ústředního hřbitova a současně dojde ke komplexní proměně ulice Jihlavská,“ doplnil radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Googlemaps

Štítky krematorium, parkoviště, Brno, radní, hřbitov, parkování, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Otýpka

Za ty prachy to vypadá zas na nějaký tunel!

Sobota, 5. září 2020, 07:49Odpovědět

Jiří Novotný

80 parkovacích míst za 33.840.000,- Kč? To je 423.000,- Kč na jedno parkovací místo - to je tak asi na 3 komfortní garáže! Nespletl se někdo o jednu nulu? Zdá se mi to tak asi 10x předražené! No ještě se bude budovat nová účelová cesta... Kdyby byla v článku nějaká vizualizace také by to napomohlo lepší představě.

Sobota, 5. září 2020, 06:33Odpovědět

Pozůstalí budou mít brzy kde zaparkovat, město vybuduje nové parkoviště u krematoria na Jihlavské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.