Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Brno opraví vodovody a kanalizaci na Besední a Veselé, práce potrvají deset měsíců

Brno téměř za 53 milionů korun zrekonstruuje vodovod a kanalizaci v ulicích Besední a Veselá. Práce začnou na podzim a měly by trvat necelých deset měsíců. Stav kanalizace a vodovodu je nevyhovující, uvedl radní Brna pro investice David Grund (ODS). Podle něj se zlepší odtokové poměry i zásobování pitnou vodou.

Radní vybrali jako dodavatele zakázky společnost IMOS Brno. Dělníci budou pracovat v úseku mezi ulicemi Solniční a Středova v délce přes 340 metrů. Rekonstrukce se bude týkat i kanalizačních přípojek.

„Stav kanalizace a vodovodu v Besední a Veselé je nevyhovující a rekonstrukce, jejímž zadavatelem je město Brno zastoupené Brněnskými vodárnami a kanalizacemi, tady zlepší odtokové poměry i zásobování pitnou vodou. Dbát budeme také na koordinaci prací s dalšími stavbami v této lokalitě," uvedl Grund.

Práce by měly začít 15. října. Budou koordinované s dalšími pracemi, jako například s rekonstrukcí kanalizace a vodovodu v ulicích Solniční, Opletalova a Česká, opravou plynovodu v ulicích Solniční, Opletalova, Česká a Veselá, rekonstrukcí horkovodu v ulicích Solniční, Opletalova, Besední a Veselá, obnovou komunikačních ploch v ulicích Solniční a Česká a obnovou komunikačních ploch v ulicích Solniční, Opletalova, Besední a Veselá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky besední, veselá, Brno, rekonstrukce, kanalizace, vodovody, ODS, IMOS Brno, a.s., Brněnské vodárny a kanalizace, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno opraví vodovody a kanalizaci na Besední a Veselé, práce potrvají deset měsíců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.