Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno chce na různých místech ve městě postavit dvacet dobíjecích stanic pro elektromobily

Brno plánuje v následujících letech vybudovat po městě síť dobíjecích stanic pro elektromobily. V Brně je sice aktuálně několik míst na dobíjení, provozují je však soukromé společnosti jen pro své registrované uživatele. Město chce vybudovat veřejné dobíjecí stanice, platit v nich půjde přes městský portál BrnoiD.

Podle náměstka primátorky Tomáše Koláčného chybí v Brně síť běžných dobíjecích stanic. „Naší snahou je během letošního a příštího roku vybudovat nabíječky v dalších dvaceti lokalitách, a to ve spolupráci s Teplárnami Brno," uvedl Koláčný. 

Město podle něj poskytne pozemky, Teplárny budou zajišťovat provoz. Město chce do projektu prostřednictvím Tepláren o investovat deset milionů korun. Náklady by měly pokrýt evropské fondy.

Lokality pro nová dobíjecí místa zatím město vybírá. „Základní parametry pro výběr místa, kde budou tyto stanice postaveny, jsou hustota obyvatelstva v dané lokalitě, dostatečný počet parkovacích míst na městském pozemku, přístup k distribuční síti a dostatečný elektrický příkon“ vysvětlil Koláčný.

Brno chce dobíjecí stanice propojit s portálem BrnoiD. „Aby bylo využívání dobíjecích stanic pro veřejnost komfortní, bude ještě potřeba vytvořit jednotný platební systém, který bude veřejnosti dostupný mimo jiné prostřednictvím portálu BrnoiD.cz,“ doplnil zastupitel odpovědný za oblast informačních technologií Ondřej Kotas.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky dobíjecí stanice, Brno, elektromobil, Tomáš Koláčný, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce na různých místech ve městě postavit dvacet dobíjecích stanic pro elektromobily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.