Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sdílené elektrokoloběžky se začínají dostávat i do menších měst. Lidé se na nich svezou nově i v Boskovicích

Fenomén především velkých evropských i světových měst si v poslední době nachází cestičku i do menších obcí. Sdílené elektrokoloběžky, které budí u obyvatel rozporuplné emoce a často bývají cílem vandalství, si mohou od minulého týdne půjčit například i v Boskovicích, kde je instalovala společnost Bolt.

Po Olomouci jsou Boskovice druhým městem, kde společnost tuto službu nabízí. Po městě, které má 12.000 obyvatel, mezinárodní společnost na konci minulého týdne  rozmístila 30 koloběžek, které si lze vypůjčit pomocí mobilní aplikace.

„O jejich spuštění v takto malém městě jsme uvažovali již nějakou dobu. V Boskovicích jsem vyrůstal a mám zde spoustu přátel včetně místostarosty města Lukáše Holíka, se kterým jsme dostali nápad vybrat pro test právě Boskovice. Budeme rádi, když tím ukážeme, že i v menších obcích mají sdílené služby v oblasti mobility smysl," uvedl Jakub Dvořák, který má značku v Česku na starosti.


Zelené koloběžky Lime míří do Brna. V ulicích se objeví od srpna

Další sdílené koloběžky vstupují do Brna. Zelené elektrokoloběžky Lime, které mohou lidé znát například z Prahy, rozmístí po Brně prvních 200 strojů už začátkem srpna. Město podepsalo s americkou společností memorandum. Firma se zavázala, že...


Koloběžku budou moci jezdci zaparkovat téměř na jakémkoliv místě ve městě. Výjimku tvoří několik zón. Vhodná místa k zaparkování koloběžky jsou v blízkosti cyklistických stojanů nebo na chodnících rovnoběžně s jejich okrajem.

V Brně už službu sdílených elektrokoloběžek nabízejí dvě společnosti, funguje tam i několik poskytovatelů sdílených kol. Zavedení služby sdílených elektroskútrů bylo kvůli pandemii koronaviru odloženo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bolt

Štítky elektrokoloběžky, bolt, Boskovice, Olomouc, Lukáš Holík, Jakub Dvořák, pandemie covidu-19, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Precious Anderson

Hledáte obchodní půjčku, osobní půjčku, půjčku na bydlení, půjčku na auto, studentskou půjčku, půjčku na konsolidaci dluhů, nezajištěné půjčky, rizikový kapitál atd. Nebo jste odmítli půjčku od banky nebo finanční instituce pro jednu nebo více důvodů. Jste na správném místě pro vaše úvěrové řešení! Jsem soukromý věřitel, poskytuji půjčky společnostem a jednotlivcům za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 2%. Zájem. Kontaktujte nás prosím e-mailem chosengenerationloancompany@gmail.comWhatsapp: https://wa.me/2349073656365

Čtvrtek, 20. srpna 2020, 10:56Odpovědět

Sdílené elektrokoloběžky se začínají dostávat i do menších měst. Lidé se na nich svezou nově i v Boskovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.