Počasí dnes24 °C, zítra17 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Brno v sobotu poděkovalo lidem za boj s koronavirem. Na akci však byl nakažený účastník

Vedení města Brna v sobotu zorganizovalo akci Díky, Brno!, na které poděkovalo jednotlivcům i organizacím za boj s koronavirem. Jak ale dnes uvedl server irozhlas.cz, u jednoho z účastníků se později potvrdila nákaza covid-19. Brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) i první náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL), mají test na koronavirus negativní.

Akce Díky, Brno! se zúčastnila méně než stovka lidí. Jak je patrné i z fotografií z akce, účastníci seděli v lavicích s rozestupy. Za vedení města se zúčastnila primátorka Vaňková a první náměstek Hladík. Oba pak dnes ráno podstoupili test na přítomnost koronaviru.

„Oba naše testy jsou negativní. Rozeslali jsme všem účastníkům informaci, že byl na akci někdo pozitivní, a kdyby měli problémy, ať navštíví lékaře. Hygienici vyhodnotili jako rizikového jen jednoho člověka, který byl v bezprostředním kontaktu s danou osobou," řekla dnes Vaňková.

Podle Hladíka jde tento člověk do karantény. „Jinak to byla akce do sto lidí a s odstupy, takže vše hygienicky správně," dodal Hladík. Přesto město raději rozeslalo účastníkům e-mail s varováním.

„Dnes jsme byli informováni, že se bohužel akce zúčastnila i osoba, u níž se následně prokázal pozitivní test na covid-19. Je tedy možné, že Vás v následujících dnech bude kontaktovat krajská hygienická stanice v rámci trasování kontaktů," stojí pdole rozhlasu v elektronické zprávě.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky koronavirus, Brno, díky brno!, akce, anakžený, primátorka, náměstek, COVID-19, Petr Hladík, Markéta Vaňková, ODS, KDU-ČSL, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno v sobotu poděkovalo lidem za boj s koronavirem. Na akci však byl nakažený účastník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.