Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě můžou večer udeřit silné bouřky, varují meteorologové

Na severovýchodě Čech a jihozápadě Moravy dnes hrozí vysoké nebezpečí bouřek, ojediněle při nich může napršet až 60 milimetrů a doprovodit je může krupobití, varují meteorologové. Výstraha platí pro pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický a Jihomoravský kraj a Vysočinu. Bouřky se pak na většině území Česka objeví znovu i v sobotu odpoledne.

V oblastech s vysokým stupněm nebezpečí bouřek meteorologové do dnešních 22:00 lokálně očekávají přívalový déšť s úhrny kolem 60 milimetrů srážek. Důsledkem může být intenzivní odtok vody ze svahů, rychlé rozvodnění malých toků a zatopení níže položených míst.

Vítr může lámat větve a stromy. Vedle škod na majetku lze očekávat problémy v dopravě a výpadky elektřiny, uvedli meteorologové.

V noci bouřková činnost zeslábne a znovu zesílí v sobotu odpoledne, kdy se v Česku s výjimkou severovýchodu mohou v bouřkách opět vyskytnout srážky kolem 40 milimetrů a kroupy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Neuvěřitelné Brno

Štítky bouřka, déšť, jižní morava, Jihomoravský kraj, Česko, Praha, Morava, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě můžou večer udeřit silné bouřky, varují meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.