Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Facebook spouští novou platformu podobnou TikToku

Americká internetová společnost Facebook spouští ve Spojených státech a desítkách dalších zemí službu pro sdílení krátkých videí. Nová služba s označením Reels je obdobou čínské aplikace TikTok, které nyní v USA hrozí zákaz.

Facebook spouští službu Reels jako součást své populární aplikace pro sdílení fotografií Instagram. Již v roce 2018 službu Reels testoval v Brazílii a následně také ve Francii, Německu a Indii, napsala agentura Reuters.

Šéf TikToku viní Facebook z kopírování

Podobně jako aplikace TikTok umožňuje služba Reels uživatelům nahrávat krátká videa a doplňovat je různými vizuálními efekty a hudbou. Šéf společnosti TikTok Kevin Mayer kvůli tomu označil službu Reels za okopírovaný produkt.

Prezident Donald Trump nedávno pohrozil, že aplikaci TikTok v USA zakáže. Zdůvodňuje to obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.

O převzetí aktivit TikToku ve Spojených státech nyní jedná americký softwarový gigant Microsoft. Transakce by měla umožnit pokračování provozu TikToku v USA. Trump dal Microsoftu čas na dohodu do 15. září, jinak hodlá TikTok zakázat.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky facebook, tik tok, USA, aplikace, TikTok, Meta Platforms, Donald Trump, Microsoft, Kévin Mayer, Německo, Francie, Indie, Brazílie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Facebook spouští novou platformu podobnou TikToku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.