Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejezděte na Prýgl autem, varují strážníci. Doprava kolem přehrady kolabuje

U Brněnské přehrady kvůli velkému množství aut hrozí kolaps dopravy, lidé by měli využít k přepravě městské hromadné dopravy, uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Podle něj strážníci museli řešit desítky dopravních přestupků.

Situace byla komplikovaná už v sobotu. „Kvůli silnému provozu doprava na některých místech úplně zkolabovala. Například v Hrázní ulici stála auta ve velmi dlouhé koloně a situaci komplikovala nevhodně odstavená vozidla po obou stranách silnice," uvedl Ghanem.

Aby hlídky cestu zprůjezdnily, musely se zabývat několika desítkami dopravních přestupků. „Dnes vše nasvědčuje tomu, že bude situace stejně složitá, nebo ještě komplikovanější. Velmi rychle se plní všechna parkoviště. Rádi bychom požádali návštěvníky celé rekreační oblasti, aby nejezdili autem a místo toho využili městskou hromadnou dopravu, která je doveze až k Přístavní ulici. V opačném případě je možné, že odpolede a v podvečer budou silnice u přehrady neúnosně přetížené," upozornil Ghanem.

Brněnská přehrada byla před deseti lety za miliony korun vyčištěna, od té doby je možné se v ní koupat. Jen předloni museli hygienici vyhlásit zákaz koupání kvůli přemnoženým sinicím v důsledku vedra, sucha a úbytku vody. Lidé mohou využít například půjčovny šlapadel, u přehrady jsou i grilovací místa nebo různá sportoviště.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Brněnská přehrada, prýgl, doprava, auta, kolony, přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejezděte na Prýgl autem, varují strážníci. Doprava kolem přehrady kolabuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.