Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Aktivisté v maskách zaplnili Vaňkovku. Chtěli upozornit na odlesňování pralesů kvůli živočišnému průmyslu

Desítka aktivistů z hnutí Animal Rebellion dnes po páté hodině v kostýmech krav a ovoce zaplnila obchodní dům Vaňkovka. Nesouhlasí s tím, že výrobci mléčných produktů slibují zákazníkům v případě koupě produktu výsadbu stromů. Právě živočišný průmysl je podle aktivistů zodpovědný za odlesňování. Protest ukončil až příchod policie, která s aktivisty vyjednala rozpuštění akce bez většího zásahu.

Aktivisté: Živočišný průmysl je zodpovědný za odlesňování

Když po páté hodině odpolední aktivisté vtrhli do supermarketu Albert a někteří z nich se připoutali ke stojanu s mléčnými výrobky, většina nakupujících jen nechápavě přihlížela. Jiní si celou akci natáčeli na mobil.

Cílem protestu bylo podle aktivistů lidem sdělit, že živočišný průmysl je hlavní příčinou odlesňování deštných pralesů. „Ty se ničí, aby se na uvolněné ploše mohly pást krávy a pěstovat krmná sója pro zvířata, která se pak ve velkém vyváží do světa včetně Evropy,“ tvrdí aktivisté, kteří požadují přechod na spravedlivý a udržitelný rostlinný stravovací systém.

Podle jedné z účastnic protestu Alexandry Mateáskové nemá smysl, pokud lidé vysázejí pár stromů a zároveň podporují produkty zodpovědné za kácení cenných deštných pralesů. 

Aktivisté v kostýmech obsadili Vaňkovku ????

Zveřejnil(a) Brněnská Drbna dne Čtvrtek 30. července 2020

Nakupující většinou jen nechápavě přihlíželi

Po hodině strávené v supermarketu Albert se aktivisté přesunuli k fontáně nákupního centra Vaňkovka, kde akci ukončil až příjezd policistů, kteří s aktivisty vyjednali rozpuštění akce.

V průběhu protestu aktivisté demonstrativně „umřeli“ a lidé je tak museli překračovat. „S myšlenkou aktivistů souhlasím, nicméně si myslím, že toto téma by si zasloužilo důstojnější způsob sdělení,“ uvedla jedna z přihlížejících. Další jen nechápavě kroutili hlavou a mnohdy si neodpustili na stranu aktivistů ani sprostou nadávku.

Další akce bude v srpnu

Nejedná se první ani poslední hapenning tohoto hnutí. Na začátku března se aktivisté v nákupním centru Dornych snažili přesvědčit přítomné nakupující k přechodu na rostlinnou stravu. Další akce se chystá na přelomu srpna a září, bližší informace lidé naleznou na facebookové stránce hnutí. Ukázku z akce naleznou čtenáři na našem Facebooku.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky aktivisté, masky, protest, rostlinná strava, Animal Rebellion, průmysl, Vaňkovka, Albert Česká republika, Evropa, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Aktivisté v maskách zaplnili Vaňkovku. Chtěli upozornit na odlesňování pralesů kvůli živočišnému průmyslu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.