Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Masarykův onkologický ústav má u vstupu terminály, které nepustí člověka bez roušky nebo s teplotou

Masarykův onkologický ústav v Brně (MOÚ) instaloval u vstupů terminály, které automaticky měří teplotu a také rozpoznají člověka bez roušky. Turniket jej pak nepustí dovnitř, uvedla mluvčí ústavu Zuzana Joukalová.

Terminály budou od pondělka fungovat v Masarykově a Švejdově pavilonu. Oba hlavní vstupy do areálu byly čtyři měsíce uzavřeny kvůli pandemii nemoci covid-19. Bezpříznakoví pacienti i návštěvníci procházeli dočasným vstupem z terasy Švejdova pavilonu, kde jim služba měřila teplotu.

Nyní měření automaticky provede termografická kamera. V případě zvýšené teploty zůstane turniket uzavřený. Dohledové centrum zároveň obdrží upozornění, pracovníci ústavu tak mohou přijmout další opatření.

„Pokud osoba při autentifikaci nemá roušku, terminál automaticky spustí hlasové upozornění a postupuje obdobně jako v případě zvýšené teploty, tedy zajistí uzavření turniketu a zašle alarmové upozornění do dohledového centra," popsala Joukalová.

Pacienti s příznaky infekce mohou speciálním vchodem

Pro pacienty, kteří mají příznaky infekce, tedy teplotu, kašel nebo rýmu, je nadále otevřen vstup přes infekční ambulanci z parkoviště při Tvrdého ulici.

„V příštích dnech budeme instalovat ještě třetí turniket, který bude umístěn z boku Švejdova pavilonu naproti Wernerovu pavilonu a Oddělení nukleární medicíny," doplnila Joukalová.

Nákup i montáž turniketů si vyžádá dohromady asi 3,5 milionu korun. Podle Joukalové šlo o nutnou investici, protože situace kolem onemocnění covid-19 se může opakovat a onkologičtí pacienti jsou vysoce rizikovou skupinou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MOÚ

Štítky Masarykův onkologický ústav, terminály, teplota, měření, rouška, pavilon, Brno, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykův onkologický ústav má u vstupu terminály, které nepustí člověka bez roušky nebo s teplotou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.