Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zájem o dovolenou na jižní Moravě covid-19 příliš neovlivnil

O dovolenou na jižní Moravě mají Češi zájem srovnatelný s loňskou sezonou. Oslovení provozovatelé ubytovacích zařízení většinou v souvislosti s epidemií koronaviru nepociťují výrazné změny v zájmu o pobyt. Vyplývá to z jejich odpovědí pro ČTK. Někde mají vyprodáno, jinde hlásí stále dostatek volné kapacity.

Někde se však přeci jen projevil větší zájem, který je přičítaný tomu, že lidé výrazně omezili plánované dovolené v zahraničí. "Je rozhodně větší, momentálně máme plno až do poloviny září," uvedla Hana Michalicová z recepce penzionu André ve Velkých Pavlovicích.

Jinde je ale přírůstek rezervací spíše nárazový. "Doteď nebyl zájem nikterak velký, ale momentálně registrujeme nápor," řekl Martin Hübner z penzionu Pod zámkem ve Valticích. Větší zájem registruje také hotel Ryzlink v Mikulově.

Vinařská oblast láká turisty

Podle průzkumu Asociace hotelů a restaurací se v regionech mimo Prahu předpokládá průměrně padesátiprocentní obsazenost. S tím se shoduje zhruba šedesátiprocentní obsazenost Zámeckého hotelu Lednice. Naopak na farmu Noe, která se nachází v bezprostřední blízkosti Moravského krasu, se letos zatím chystá lidí méně. "Pokud pomineme to, že jsme přišli o začátek sezony, tak červenec je obsazen standardně, ale srpen je zatím horší," řekl zakladatel farmy Marek Polan.

Jižní Morava je atraktivní zejména pro české turisty, zahraniční turisté bývají v oslovených hotelích ve výrazné menšině. Hotel Ryzlink je ale podle oslovené zaměstnankyně poměrně oblíbený mezi Poláky, kteří si pobyt rezervovali i letos.

Nejčastěji lidé jezdí podle hoteliérů na dvě až čtyři noci. Ubytovací služby byly kvůli covidu-19 zakázané od 15. března, znovu otevřít mohly 25. května. Tuzemský turistický ruch se snaží podpořit kraje i města.

Autoři | Foto JCCR

Štítky ČR, rekreace, hotely, koronavirus, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, pandemie covidu-19, hotel, Martin Hübner, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Velké Pavlovice, Praha, Valtice, Mikulov, Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o dovolenou na jižní Moravě covid-19 příliš neovlivnil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.