Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Most přes Žabovřeskou se uzavřel podruhé během jednoho roku. Kompletní rekonstrukce naráz prý nebyla možná

Ode dneška až do 16. srpna neprojedou řidiči v Brně přes most nad Žabovřeskou. Z Bystrce do Králova pole tak musí objízdnou trasou. Jde o druhý několikaměsíční uzavírku mostu během posledního roku. Most se naposled zavřel od jara do léta v roce 2019. Podle brněnského magistrátu nebylo možné provést kompletní rekonstrukci v jednom termínu.

Podle Anny Dudkové z tiskového odboru brněnského magistrátu dělníci od středy pracují na opravách větve mostu. Při pět měsíců dlouhé uzavírce trvající od konce března do konce srpna loni stavaři podle města opravili jiné části mostu. Celková rekonstrukce v jednom termínu prý nebyla možná. 

„Nyní se bude opravovat větev mostu (minule se pracovalo na mostě jako takovém), což s minulou rekonstrukcí nebylo možné. Na tuto část totiž nebylo vydáno stavební povolení," uvedl Dudková. „Navíc se budou na most montovat protihlukové stěny a chystají se další dílčí úpravy," dodala.

Objížďka vede po Veslařské a Královopolské

Na mostu přes Žabovřeskou budou od středy 1. července pracovat dělníci v celé šíři silnice. Objízdná trasa tak povede po Veslařské, Štursově a Královopolské, případně Horově, kde se řidiči následně napojí na Žabovřeskou směrem ke Královopolským tunelům.

Stavba je součástí první etapy VMO Žabovřeská, která by měla být hotova na konci letošního roku. Druhou etapu prací zastavil zásah antimonopolního úřadu, který vyhověl stížnosti malé slovenské firmy Deštrukprojekt. Ředitelství silnic a dálnic vypsalo výběrové řízení na stavební firmu znovu a věří, že by se mohlo začít stavět ještě ke konci letošního roku.


Stavba VMO se odkládá. Antimonopolní úřad zrušil druhou etapu stavby městského okruhu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) definitivně zrušil zadávací řízení na II. etapu výstavby velkého městského okruhu v Brně. Rozhodnutí potvrdil předseda úřadu Petr Rafaj, je pravomocné, potvrdili mluvčí úřadu Martin Švanda a brněnský...


Na konci projektu by se měla doprava na Žabovřeské rozšířit do čtyřech pruhů po celé své délce. Tramvajová linka pak částečně povede tunelem. Původně se počítalo s termínem dokončení stavby v roce 2023.

Ohodnoť článek

Foto ilustrační foto, MMB

Štítky žabovřeská, uzavírka, Brno, most, stavba, vmo, Bystrc, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mark Zicha

Twl proč se nevyserou na nějaký dementní připomínky,viz voda z Tetčice, kde se vubec vzali a vůbec od kud jsou, však to není ani na mapě, popř. Jsou úplně někde mimo tento rajón, a teď že se odvolali bačaláci, tak ať tamta firma co tam teď je, ať dělá,a popř když vyhrají ať to dokončí, zase tři roky vhajzlu

Čtvrtek, 2. července 2020, 09:04Odpovědět

Most přes Žabovřeskou se uzavřel podruhé během jednoho roku. Kompletní rekonstrukce naráz prý nebyla možná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.