Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnští kantoři převzali ocenění za Pedagoga roku. Vyznamenáni byli i dva učitelé za záchranu života

Jako každý rok i letos město tradičně ocenilo pedagogy titulem Učitel roku. Včera toto ocenění převzali vybraní učitelé z rukou náměstka primátorky. Vyznamenání byla udělována hned ve dvou kategoriích, ve kterých se komise pro výchovu rozhodla vyzdvihnout činnost těchto pedagogů. Dva učitelé dokonce získali uznání za záchranu života.

V kategorii mateřských škol získala ocenění Výrazná pedagogická osobnost roku ředitelka Martina Šplíchalová z MŠ Brno na Veslařské. První stupeň základních škol nejlépe vedla učitelka Kateřina Janu ze ZŠ na Bakalově nábřeží a za druhý stupeň vyznamenání získala učitelka Hana Pišková ze Základní školy na Pavovské. 

Ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost si převzala také ředitelka mateřské školy na Absolonové Renata Škroupková a ředitel základní školy Hudcova Antonín Všetička. Pedagogem roku na druhých stupních základní školy se stala Dana Mindlová z novolíšeňské školy. 

Mezi pedagogy se objevili také hrdiové, kteří se zasloužili o záchranu života. Hana Pavlíčková a Lukáš Götz z brněnské základní školy na Horníkové pohotově zasáhli, když jedna z dívek upadla na toaletách do bezvědomí a oba učitelé ji přivedli zpět k životu. Potom okamžitě zavolali záchranáře, kteří dívku převezli na operaci. 

K rozhodujícím kritériím pro výběr oceněných patří vedle mimořádné pedagogické, odborné a publikační činnosti třeba uplatnění moderních a efektivních vzdělávacích metod nebo zapojení do mezinárodních programů. Slavnostní ocenění se muselo kvůli epidemii koronaviru přesunout z 27. března na včerejší den.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto brno.cz

Štítky učitel, Brno, vyznamenání, pedagog roku, ocenění, základní škola, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští kantoři převzali ocenění za Pedagoga roku. Vyznamenáni byli i dva učitelé za záchranu života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.