Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Promotér prodloužil lhůtu na zaplacení MotoGP, o uskutečnění závodu v Brně se stále jedná

Promotérská společnost Dorna prodloužila spolku Jihomoravského kraje a Brna lhůtu pro splatnost části zalistovacího poplatku za pořádání motocyklových závodů Grand Prix v Brně. Uskutečnit se mají v srpnu. O posunutí termínu, který byl do středy, informoval hejtman Bohumil Šimek (ANO).

Spolku letos vyprší pětiletá smlouva na pořádání závodů. Kvůli koronaviru ale budou nejspíš bez diváků. Proto se jedná o možnosti, že by se jely letošní závody a náhradní ročník v příštím roce celkem za sedm milionů eur (přes 180 milionů korun). O situaci budou po víkendu jednat zastupitelstva Brna a kraje.

Podle platné smlouvy mezi spolkem a Dornou měl být letošní ročník posledním z pěti naplánovaných a měl stát 120 milionů korun. Kvůli koronaviru ale Dorna už zrušila některé závody MS v dalších zemích a v Česku se pravděpodobně pojede bez diváků nebo s omezeným množstvím lidí na tribunách. Spolek už ale prodal část vstupenek.

Sedm milionů eur za dva ročníky

Proto obě strany jednají o možnosti snížení poplatku na letošní rok na jeden milion eur (asi 26 milionů korun) a uspořádání závodů s diváky v příštím roce za cenu více než šest milionů eur (asi 160 milionů korun). Zatím ale není nic pevně dohodnuto.

Návrh na letošní a příští ročník za více než sedm milionů eur projednají po neděli zastupitelstva města i kraje. Dorna mezitím poslala podle současné platné smlouvy spolku fakturu na 2,3 milionu eur, což je zhruba polovina zalistovacího poplatku, který byl stanovený na letošní rok ještě před koronavirovou krizí.

Dorna prodloužení lhůty akceptovala

Částka měla být zaplacená do středy. Šimek uvedl, že poslal Dorně dopis se žádostí o prodloužení lhůty splatnosti. „Pan (šéf Dorny Carmelo) Ezpeleta tuto žádost akceptoval. Dále jednáme a věřím, že do konce příštího týdne bude o financování Grand Prix ČR rozhodnuto," uvedl Šimek. Kraj i město měly dát na letošní závody shodně po 30 milionech korun, stát se měl podílet částkou 55 milionů.

Letošní brněnská zastávka MS je v plánu od 7. do 9. srpna. Český závod je na oficiálním webu šampionátu nyní prvním, který se má konat po zrušení závodů ve Španělsku, Francii a Itálii.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB

Štítky dorna, zalistovací poplatek, motogp, Brno, Jihomoravský kraj, závod, Bohumil Šimek, poplatek, Grand Prix, ANO 2011, Česko, koronavirová krize, Grand Prix ČR, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Promotér prodloužil lhůtu na zaplacení MotoGP, o uskutečnění závodu v Brně se stále jedná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.